Voorbije Astroreizen

*** VOLZET ***

Urania gaat op 3-daagse citytrip naar München, voor een bezoek aan de ESO Supernova.

Daarnaast bezoeken we het Deutsches Museum en natuurlijk mag een avondlijk bezoek aan een Brauhaus niet ontbreken!

Tevens bezoeken we onze collega's van de Bayerische Volkssternwarte München.

Lees meer....

Bajkonoer 02 juni 2018 tot 09 juni 2018

***VOLZET***
Beleef een Soyuz-lancering in Bajkonoer!
Unieke ruimtevaartreis naar Moskou en Bajkonoer voor het bijwonen van de lancering van Soyuz MS-09, met aan boord de Duitse ESA-astronaut Alexander Gerst. Ook een ontmoeting met Frank De Winne staat op het programma.
Reis in samenwerking met Davidsfonds Cultuurreizen.
Lees het volledige reisprogramma! (let op: reisdatum is 2 tot 9 juni!)

Bezoek aan CERN 22 februari 2018 tot 24 februari 2018

***LAATSTE PLAATSEN

Voor de 5de keer reizen we naar Genève, voor een exclusief bezoek aan CERN.

Een unieke kans om af te dalen in de ondergrondse ruimte van de LHC (Large Hadron Collider).

Het aantal plaatsen is beperkt, wil je erbij zijn, wees dan snel!

Poollichtavontuur in Lapland 14 februari 2018 tot 18 februari 2018

***VOLZET*** (wachtlijst)

Reis mee naar Saariselkä van 14 tot 18 februari 2018

Wie één keer het noorderlicht zag, wil het opnieuw zien. Wie het nog nooit zag, heeft hier een uitstekende kans! En wat is er romantischer dan op Valentijnsdag vertrekken op poollichtavontuur?

Deze Laplandreis bevat alle ingrediënten voor een onvergetelijke ervaring. Arctische avonturen overdag, door specialisten begeleide poollichtavonturen 's avonds en 's nachts. Mét alle activiteiten, maaltijden en enthousiaste reisleiding inbegrepen.

Eclipsreis naar de Verenigde Staten - Nashville 17 augustus 2017 tot 25 augustus 2017

*** VOLZET - PLAATSEN OP AANVRAAG *** Wil je de eclips van 21 augustus 2017 zeker meemaken, maar heb je geen tijd voor een lange reis? Hou je bovendien van muziek en heb je interesse in de geschiedenis van de USA? Bingo, dit is jouw reis!! Deze reis van één week brengt je naar "the Deep South" van de US. Eclipswaarneming in de buurt van Nashville, vlakbij de plaats van de maximale eclips.

Eclipsreis naar de Verenigde Staten - Washington & Oregon 11 augustus 2017 tot 26 augustus 2017

*** Reis volzet - plaatsen op aanvraag *** Deze 16-daagse reis brengt ons naar de Westkust, meer bepaald de staten Washington en Oregon. We bezoeken o.m. Seattle, het Olympic schiereiland, de San Juan eilanden, Mount Saint Helens, Crater Lake National Park en Portland. Als waarnemingslocatie voor de eclips kozen we de omgeving van Madras in Oregon.

*** Reis volzet - plaatsen op aanvraag *** Deze 17-daagse reis voert ons door de staten Utah, Wyoming, South Dakota en Colorado. We bezoeken o.m. de Mormonenhoofdstad Salt Lake City, Yellowstone National Park, Mount Rushmore, Denver en het Rocky Mountains National Park. Als waarnemingslocatie voor de eclips kozen we de omgeving van Scottsbluff in Nebraska.

Astronomische jongerenreis naar Tenerife 14 juli 2017 tot 21 juli 2017

*** 10/5/2017 - LAATSTE INSCHRIJVINGSDAG  *** Opnieuw in de reisplanning voor zomer 2017! Voor jongeren vanaf 16 jaar: sterrenkunde-avontuur op Tenerife. In samenwerking met Club Columus, een initiatief van Davidsfonds Cultuurreizen, begeleiden we in de zomer van 2017 een astronomische jongerenweek naar Tenerife. De jarenlange ervaring van Urania's Astroreizen, Urania Mobiel en Jeugdwerking Oberon garanderen de ideale mix voor het welslagen van een unieke belevingsreis "Sterren en vulkanen op Tenerife".

Eclipsreis naar Chili 17 februari 2017 tot 03 maart 2017

*** VOLZET  *** De ringvormige eclips van 26 februari 2017 begint in de Stille Oceaan, dwarst geheel zuidelijk Zuid-Amerika, steekt dan de Atlantische Oceaan over om te eindigen in Angola en Congo. We kozen deze keer voor Zuid-Amerika, meer bepaald Chili. Met een unieke omkaderende reis: “Best of both worlds – Astronomy meets Gastronomy”. De reis start in het uiterste zuiden van Chili - met een uitgebreid bezoek aan het spectaculaire natuurpark Torres Del Paine. Na de eclips, die plaatsvindt in het sprookjesachtige merengebied van zuid-Chili, nemen we u mee op een tocht langs Chili’s mooiste wijndomeinen.

Poollichtreis naar Tromsø 25 januari 2017 tot 30 januari 2017

Een nieuwe bestemming voor een Urania poollichtreis!

*** VOLZET ***

Reis mee naar het noorden van Noorwegen.  We bezoeken de hoofdstad van het arctische Noorwegen, Tromsø.

Vervolgens reizen we verder naar een afgelegen eilandje waar we enkele dagen verblijven. We ondernemen er een walvissafari, een hondesleetocht en natuurlijk staan we elke nacht op uitkijk voor het noorderlicht!

 

Pages