Cursus Kijkerbouw Gevorderden

Vanaf september 2017 start er een nieuwe cursus kijkerbouw in het atelier van Urania.
Deze  nieuwe cursus die zal doorgaan op dinsdagavond is bedoeld voor de gevorderde kijkerbouwer, ttz zij die deze cursus willen volgen moeten al eerder een kijker gebouwd hebben of succesvol een spiegel geslepen hebben. We gaan er dus van uit dat onze cursist vertrouwd is met slijpen, polijsten van spiegels maar ook testen van optiek.


Bedoeling is dat we andere telescopen gaan bouwen dan de klassieke Newtontelescoop. We mikken dan vooral op Brachyten(Kuttertelescopen).
Andere types kunnen natuurlijk ook in samenspraak met de cursusgevers.
Brachyten (men durft ze wel eens -onterecht- Kutters noemen) zijn uitermate geschikt voor planeetwaarnemingen. Waar dit type kijker absoluut in uitblinkt is waarnemen van de maan en zon. Ook heel wat deep-sky objecten, zoals planetaire nevels, bolhopen,... liggen in het waarnemingsgebied van deze Brachyten.

We gaan ook (en in de mate van het mogelijk) modernere technieken integreren in deze cursus. Heel wat onderdelen, voor eender welke telescoop trouwens, kunnen met een 3d-printer vervaardigd worden. Niet dat een 3D printer nodig is om deze cursus te volgen, helemaal niet.
Zo'n printer heeft uiteraard een pak mogelijkheden en het maakt de bouw van een telescoop heel dikwijls makkelijker maar vooral een pak goedkoper.

De lessen gaan door op dinsdagavond (start 19 september 2017), telkens vanaf 20h

De deelnameprijs bedraagt 30,00 euro.

Opgelet: het aantal deelnemers aan deze cursus is beperkt! Wil je erbij zijn, schrijf dan snel in!

Om deel te nemen aan deze cursus dien je lid te zijn van Urania.

Inschrijven doe je via het online inschrijvingsformulier of op de sterrenwacht zelf, tijdens de openingsuren.

Lessen

Momenteel zijn er geen lessen gepland voor het geslecteerde werkjaar.