Opendeurdagen Urania van 8 - 10 september 2017

De jaarlijkse Urania-opendeurdagen staan dit keer in het teken van exoplaneten en de zoektocht naar leven in het heelal.

Via een thematentoonstelling kom je meer te weten over de recente ontdekkingen en de zoektocht naar "aardachtige" planeten.

 

Voordrachten

Er zijn voordrachten op vrijdag- en zaterdagavond, en een speciale voordracht voor kinderen op zaterdagmiddag.

 

Het volledige programma van de opendeurdagen is binnenkort beschikbaar. Hou deze pagina zeker in het oog!

 

Waarnemingstoren

Breng tijdens onze opendeurdagen zeker eens een bezoek aan onze waarnemingstoren, daar is de waarnemingsverdieping, waar onze grote 40 cm Gobelijn-telescoop staat opgesteld, gerenoveerd.

Doe-opstellingen

Dit jaar zijn er opnieuw een aantal doe-opstellingen van Technopolis te gast op Urania. Jong en oud kan er op een actieve manier kennismaken met wetenschap.

 

Kijkavonden

Vrijdag- en zaterdagavond eindigt de dag met een heuse kijkavond vanaf 21 uur, waarbij de medewerkers van Urania de hemel laten zien door verschillende telescopen. De maan en de planeten Mars en Saturnus zijn te zien en een hele reeks deep sky-objecten, zoals de Ringnevel, de Pleiaden, de bolhoop M13, de dubbele open sterrenhoop in Perseus en de Andromedanevel.

 

Maak kennis met Urania

Volkssterrenwacht Urania is een bloeiende vereniging met vele interessegebieden. Naar jaarlijkse traditie kunnen bezoekers de nieuwe tentoonstelling bekijken, een kijkje nemen in het weerstation, de bibliotheek en de waarnemingstoren. Regelmatig start een rondleiding door de sterrenwacht.

We besteden ook aandacht aan de activiteiten van de komende maanden, waaronder de nieuwe astroreizen voor 2018.

Maak kennis met onze jeugdafdeling Oberon, de werkgroepen Kijkerbouw, Radioastronomie en Algemene Sterrenkunde (WGAS). Ook onze Astroshop - de grootste astronomische winkel in Belgie - zal een groter aanbod hebben dan anders. Onze Astrobar verzorgt een iets uitgebreider culinair aanbod dan gewoonlijk.

 

Cursussen: snel inschrijven!

Tijdens de opendeurdagen is er de mogelijkheid om zich in te schrijven voor onze cursussen en om zich lid te maken. Uiteraard is er de kans om vragen te stellen over de cursussen. Omdat het aantal plaatsen voor de cursussen beperkt is, is snel inschrijven aan te raden.

 

Datum: 
vrijdag, 8 september, 2017 - 20:00 tot zondag, 10 september, 2017 - 18:00
Verantwoordelijke: 
Marc Van den Broeck
Type Activiteit: 
Opendeurdagen