Kijkavond op 5 jan op het dakterras van het MAS

Update 05/01 - 9u50.  De kijkavond gaat door!  Vanavond stelen de maan en Venus de show. Verder worden ook Mars, Uranus en Neptunus in het vizier genomen.

Sterren kijken midden in de stad: het kan!

Tijdens de Kerstvakantie organiseert Volkssterrenwacht Urania op donderdagavond 5 jan van 19u tot 21u een gratis kijkmoment met sterrenkijkers op het dakterras van het MAS (het Museum aan de Stroom) in Antwerpen. De kijkavond gaat enkel door bij opklaringen en/of helder weer.

Vanaf het dakterras heb je een schitterend uitzicht over Antwerpen, de (lichtjes van de) Schelde en de haven.  Vanaf 19u zijn de Urania medewerkers paraat.  Als het helder weer is, worden de maan en de planeten Venus en Mars in beeld gebracht van onze sterrenkijkers. Onze medewerkers geven je uitleg over de sterrenbeelden die op dat moment zichtbaar zijn.  Een mooie afsluiter van een dagje winkelen, of een mooie start van een avondje uit in Antwerpen!

 

Lees op donderdagochtend 29 december op de website van Urania of via de Urania Facebookpagina (@volkssterrenwachtUrania) of het kijkmoment al dan niet doorgaat ivm de weersvoorspellingen.