Kijkavond op het MAS op donderdag 2 maart

Update 02/03 - 13u30:  het kijkmoment op dakterras van het MAS gaat niet door, er zal te veel wind en bewolking zijn.

Tijdens de krokusvakantie organiseert Volkssterrenwacht Urania op donderdagavond 2 maart van 19u tot 21u een kijkmoment met sterrenkijkers op het dakterras van het MAS (Museum aan de Stroom) in Antwerpen.

De kijkavond gaat enkel door bij opklaringen en/of helder weer. Als het weer goed is, zullen o.a. de planeten Mars en Venus (begin), en de Maan bekeken worden door verschillende sterrenkijkers.

Vanaf het dakterras heb je een schitterend uitzicht over Antwerpen, de (lichtjes van de) Schelde en de haven.  Vanaf 19u zijn de Urania medewerkers paraat.  Als het helder weer is, worden de maan en de planeten Venus en Mars in beeld gebracht van onze sterrenkijkers. Onze medewerkers geven je uitleg over de sterrenbeelden die op dat moment zichtbaar zijn.  Een mooie afsluiter van een dagje winkelen, of een mooie start van een avondje uit in Antwerpen!

Lees op donderdagochtend op de website van Urania of via de Urania Facebookpagina (@volkssterrenwachtUrania) of het kijkmoment al dan niet doorgaat ivm de weersvoorspellingen.