Urania Planetariumproject

Urania heeft bouwplannen!

In 2018 wordt de voorlopige planetariumopstelling vervangen door een gloednieuwe koepel met 8 meter diameter. De nieuwe planetariumruimte zal plaats bieden aan 45 bezoekers.

De voorbereidende werken zijn gestart, de grote aannemingswerken zijn ingepland voor januari - februari 2019.

We hopen het nieuwe planetarium in mei 2019 feestelijk in te huldigen!

 

Via deze pagina houden we je op de hoogte van het verloop van het project.

 

 

VOLG HIER HET NIEUWS OVER HET PLANETARIUMPROJECT

Woensdag 30 oktober 2018

Na een lange radiostilte is er heel wat te melden van het Planetariumproject-front!

Ons planetariumproject is geselecteerd als goed doel voor "De Warmste Week" van Studio Brussel. Wat betekent dit nu concreet:

- dat iedereen die dit wil, een actie kan opzetten ten voordele van het Urania Planetariumproject. 

- dat alle sportieve Urania-fans kunnen meelopen in een of meerdere "Warmathons". Iedereen wint: jij brengt je conditie op peil, en wij ontvangen 10 euro voor het Planetariumproject.

- dat we heel concreet 2 acties aan het voorbereiden zijn om tijdens de Warmste Week geld in het laatje te krijgen voor ons planetarium! Spoedig meer nieuws hierover, maar kruis alvast zaterdag 22 en zondag 23 december aan in je agenda.

 

Donderdag 2 augustus 2018

Het is een tijdje stil geweest op deze pagina. Achter de schermen werd en wordt naarstig verder gewerkt, maar op de bühne blijft het rustig.

Tijd voor een stand van zaken!

  • De planetarium-stoelen worden in september geleverd.
  • De planetarium-dome wordt allicht in augustus geleverd.
  • Beiden zullen tijdelijk gestockeerd worden in afwachting van de verdere realisatie van het project, dat allicht in 2019 uitgevoerd wordt.

En hoe staat het met de fondsenwerving?

  • Er werd reeds 580 euro bij elkaar geshopt via Trooper, dank aan alle Urania-troopers! Dat brengt ons in de top 25 van de meer dan 2000 verenigingen die momenteel bij Trooper aangesloten zijn! Ben je nog geen Urania-Trooper? Neem zeker eens een kijkje op onze Trooperpagina en vind inspiratie voor je volgende online-aankopen.
  • Tijdens de opendeurdagen (7-8-9 september) wordt er een nieuwe astroveiling georganiseerd! Kom langs, doe een koopje en je steunt het planetariumproject!
  • De belangrijkste fondsenwerving blijft uiteraard de giftenactie. Hiermee maak je echt het verschil! Bovendien zijn giften vanaf 40 euro fiscaal aftrekbaar. Jij betaalt minder belastingen, wij bouwen een planetarium. Win-win, dus!

 

 

Woensdag 6 juni 2018

Inmiddels zijn de zetels en de koepel besteld. De aannemingswerken zullen later van start gaan dan aanvankelijk gepland. Van zodra er meer duidelijkheid is over een concrete timing, zal hierover gecommuniceerd worden.

De fondsenwervingsacties gaan volop door: de giftenactie komt op kruissnelheid én steeds meer online-shoppers vinden hun weg naar de Urania-Trooperpagina!

Dank alvast aan iedereen die bijdroeg!

Tevens zit er een nieuwe astroveiling in de pijplijn.

 

Maandag 14 mei 2018

De Astroveiling van 17 mei 2018 komt in zicht!

Raadpleeg de laatste versie van de veilingcataloog in pdf-formaat.

 

 

Woensdag 2 mei 2018

Een heleboel nieuwe artikels in het Astroveiling-huis! Ga al eens grasduinen of doe al een bod!

 

en de Trooper-wedstrijd, die loopt nog steeds! Dus voor je online-aankopen: passeer even via onze Trooperpagina!

Wil je weten welke webshops deelnemen? Raadpleeg de lijst!

 

 

Woensdag 25 april 2018

De rechtstreekse link om online een gift over te maken is beschikbaar!

 

Zaterdag 7 april 2018

We zijn de Trooper-top 100 binnen gedrongen! Dikke merci aan de 13 troopers die dat op minder dan 2 maanden tijd klaarspeelden!

Urania heeft meer dan 700 leden en ongetwijfeld nog veel sympathisanten... Er is dus nog behoorlijk wat potentiëel. Troop jij ons mee de top-10 in? 

 

Woensdag 4 april 2018

TROOPER-bericht: op 1 april werd het startschot gegeven voor een heuse trooperwedstrijd! De Troopervereniging die van april tot eind juni het hoogste bedrag aan commissies bijeen troopt, ja, die wint…een pannenkoekenslag met de beste patissier ter wereld Roger Van Damme!

We zijn alvast goed gestart, want op 4 dagen troopten we al meer dan 40 euro bij elkaar!

Neem eens een kijkje op de Urania-trooperpagina. Je zal versteld staan van het grote aanbod aan webwinkels waarmee je ons kan steunen!

 

Dinsdag 27 maart 2018

De eerste artikels voor de Astro-veiling van 17 mei zijn binnen! Je kan het aanbod alvast bekijken in onze online-veilingwinkel én al een bod uitbrengen!

 

 

Maandag 12 maart 2018

Urania TROOPT: de eerste 100 euro werden bijeen getroopt! Hartelijk dank aan al onze troopers!

Dagelijks komen er nieuwe webshops bij. Vanaf vandaag is Collect & Go een troopershop!  Doe je je boodschappen bij Collect&Go via de Urania-trooperpagina, dan gaat er elke keer exact 3,51 euro naar het planetariumproject!

 

Woensdag 21 maart 2018

De giftenactie kan van start gaan! We hebben de projectrekeningummer en de juiste gestructureerde mededeling ontvangen. Eerstdaags zal onze projectrekening ook via de webpagina van de Koning Boudewijnstichting bereikbaar zijn!

 

Maandag 5 maart 2018

Ondertussen is de aanbesteding voor de aannemingswerken lopend!

De giftenactie via de Koning Boudewijnstichting werd inmiddels formeel bevestigd, de administratieve afhandeling zit in de eindfase, zodat je hier heel binnenkort alle praktische details vindt!

 

Maandag 26 februari 2018

De eerste voorbereidingswerken zijn achter de rug: het vellen van een boom...

  

 

Maandag 19 februari 2018

Naast de giftenactie en de astroveiling, 2 fondsenwervingscampagnes die in de pijplijn zitten, is er een 3de actie opgestart: Urania TROOPT

TROOPEN zegt je nog niets? Dan hopen we daar spoedig verandering in te brengen!

Lees er meer over op de Trooper-webpagina!

 

 

 

Is er iets onduidelijk? Heb je een fout gevonden? Mail ons!