Sterrenhemelvaart op zaterdag 16 september

16 september 2023 - 18:00 tot 23:00
Type activiteit:
Evenement
Sterrenhhemelvaart

UPDATE 11/9: ALLERLAATSTE PLAATSEN!

 

Een avond op het water onder de sterren

Twee iconen uit Antwerpen, Volkssterrenwacht Urania en rederij Flandria, nemen je zaterdagavond 16 september mee voor een unieke sterrenhemelvaart doorheen de dokken van de Antwerpse haven en de Schelde-Rijnverbinding richting Kreekraksluis in Nederland.

Om 18 uur scheep je in aan het Asiadok-Westkaai (Antwerpen) waar je verwelkomd wordt met een aperitiefje. Om 19 uur worden de trossen losgegooid voor een 4-uur durende vaart! Het eerste uur vaar je door de dokken van de Antwerpse haven, met de "lichtjes van de Schelde" als decor voor een wondermooie zonsondergang. Daarna kom je in een heel andere wereld terecht als de boot door het natuurgebied tot aan de Kreekraksluis in Nederland vaart. Dan laten we de lichtjes van de haven achter ons en ruilen we een sterrenhemel met ca. 200 sterren in voor één met ca. 2000 sterren! Vanop de twee buitendekken leren de Uraniagidsen je de sterrenbeelden aan met behulp van sterke lichtpijlen. We nemen verrekijkers mee waardoor je naar de hemel kan kijken. Heb je zelf een goeie verrekijker, neem die dan zeker mee!

Maar er is meer! 

Tijdens de vaart trakteert Uraniagids Werner Hamelinck je op een boeiende causerie over de sterren. Een spectaculaire fulldome planetariumshow in de mobiele koepel, opgesteld op het voordek van het schip, krijg je er als extraatje bovenop! (*)

Ook serveren we tijdens de vaart "Portfood" - een uniek streetfood op het water-concept van Flandria! Want er is tenslotte maar 1 letter verschil tussen astronomie en gastronomie...

Omstreeks 23 uur meer je weer aan in het Asiadok. 

(*) Onder voorbehoud van gunstige weerscondities - bij veel wind wordt de mobiele koepel niet opgesteld omwille van veiligheidsredenen. Ter compensatie krijg je dan 1 ticket ter waarde van 11,- euro voor een bezoek aan het Urania  planetarium in Hove.

 

 

 

Kostprijs: 64 euro per persoon.

Uranialeden betalen 59 euro per persoon.

 

Inbegrepen in de prijs: 

→ Rondvaart van 4 uur

→ Welkomstdrankje

→ Causerie over de sterren

→ Begeleiding door Uraniagidsen om je de sterrenbeelden te tonen

→ Planetariumshow (onder voorbehoud van weerscondities)

→ "Portfood" : 4 warme gerechtjes, geserveerd tijdens het varen 

  • Bruschetta met tomatentapenade
  • Nacho’s met tomatensala, zure room, cheddar
  • Mini Luxe hamburger met bacon rundshamburger, cheddar, bacon, pepersaus, rucola, tomaat
  • Puntzak frietjes met mayo

 

PRAKTISCH

WANNEER? Zaterdagavond 16 september 2023 

Inschepen vanaf 18 uur.

WAAR? Asiadok Westkaai, Antwerpen.

KLIK HIER VOOR KAART

WEGBESCHRIJVING

 

AFVAART om 19 uur stipt. Wees tijdig aanwezig, de boot wacht niet!

Terug omstreeks 23 uur.

 

BELANGRIJK:  

DEZE ACTIVTEIT GAAT ENKEL DOOR BIJ HELDER WEER OF OPKLARINGEN. ALS OP MAANDAG 11 SEPTEMBER DE WEERSVERWACHTING TE ONGUNSTIG IS VOOR ZATERDAGAVOND 16 SEPTEMBER WORDT DIT EVENEMENT GEANULLEERD EN KRIJGT U UW GELD TERUG.

 

KOOP NU JE TICKETS ONLINE:

  • URANIALEDEN (kostprijs: 59 euro per persoon)
     
  • NIET-LEDEN (kostprijs: 64 euro per persoon)