Activiteiten

Waarnemen op Urania

Urania zet speciaal voor deze mooie gelegenheid haar deuren open van 9u tot 12u . Bij je bezoek wordt er kort en bondig uitgelegd wat dit fenomeen inhoud en wat er staat te gebeuren. Onze telescopen zullen klaarstaan, uitgerust met de juiste filters, om de verduistering rechtstreeks te kunnen waarnemen. 

Livestream

Voor de mensen die niet het geluk hebben over een eclipsbril te beschikken of een uitgeruste telescoop of eenvoudigweg niet machtig zijn om hun werkplaats stiekem te verlaten, kunnen op onze website terecht voor een live stream van de zonsverduistering. Het hele verloop zal dan live te volgen zijn, van begin tot eind, door de lens van onze 50 mm Lunt H-alpha telescoop. Voordeel aan deze telescoop is dat ook zonnevlammen zichtbaar worden!

 

Eclipsvlucht: zet het weer schaakmat!

Wie zeker wil zijn dat de eclips zichtbaar is, zet het weer best aan de kant door boven de wolken te gaan vliegen. Met onze eclipsvlucht stijgt u boven de wolken uit en vliegt u recht de totaliteitszone in. Door de schaduwkegel van de maan te volgen kunnen we de totaliteitsfase met bijna een minuut verlengen!

Voor de aanvang van de vlucht wordt u uitgenodigd op een info-avond zodat u alle geheimen van het fenomeen te weten komt vooraleer u gaat waarnemen. Opstijgen gebeurt vanaf Brussels Airport (Zaventem) met een Airbus A-319. Tijdens de 5 uur durende vlucht vliegt u met ons naar het gebied waar de kernschaduw van de maan de aarde zal treffen.  Op een hoogte van 10km vliegt u boven de wolken alwaar u de totale zonsverduistering in al haar pracht zal kunnen waarnemen.

Inbegrepen in de prijs van een ticket is een warme maaltijd, uiteraard een eclipsbril, een glaasje champagne en andere dranken en onze Urania-expertise aan boord.

Aarzel niet te lang om uw ticket te bestellen, want de vlucht is beperkt tot 80 personen! Meer info en inschrijven via info@urania.be of 0475/29 11 31

  

Verkoop Eclipsbrillen

Bij ons kan u ook terecht voor de aankoop van eclipsbrillen. Al onze brillen zijn geproduceerd in de Verenigde Staten en hebben een CE-keurmerk en bevatten een Nederlandstalige en Franstalige instructietekst. Dit wil zeggen dat onze brillen niet alleen getest zijn op het filteren van optisch licht, maar ook op het schadelijke en onzichtbare infrarood en ultravioletlicht.

Aanschaffen kan via onze online Astroshop op www.eclipsbril.be of in onze winkel (Jozef Mattheessensstraat 60, 2540 Hove).

 

Blijf deze pagina bezoeken mogelijks volgen er nog activiteiten!

 

Is er iets onduidelijk? Heb je een fout gevonden? Mail ons!