Bezoek Urania

Urania zet zijn deuren open

Op 20 maart 2015 zal Urania geopend zijn van 9h 's morgens tot 12h 's middags. Bezoekers kunnen de zonsverduistering bewonderen door onze telescopen, die voor de gelegenheid allemaal voorzien zullen zijn van een veilige zonnefilter. Zo kan je de zonsverduistering in optimale omstandigheden meemaken. Tussendoor kan je de tentoonstellingsruimte en het documentatiecentrum bezoeken of een hapje en drankje nuttigen in de astrobar.

Inschrijven op voorhand is niet nodig. De inkomprijs bedraagt 5 euro. In deze prijs is ook al een eclipsbril inbegrepen.

Ook de andere volkssterrenwachten heten je welkom die ochtend.

De astroshop bereidt je alvast voor...

In onze astroshop kan je je nu al eclipsbrillen, solarscopes en alle benodigde materiaal aanschaffen om veilig met het blote (beschermde) oog, telescoop of verrekijker naar deze eclips te kijken. Een eclipsbril kost slechts 2 euro en beschermt je oog niet alleen tegen de schadelijke zonnestralen, maar ook tegen het schadelijke UV-licht.

Scholen en Urania-leden kunnen eclipsbrilletjes bestellen tegen gunsttarief. Een mailtje daarvoor naar de astroshop, met vermelding van het aantal gewenste brillen, volstaat.

Is er iets onduidelijk? Heb je een fout gevonden? Mail ons!