Eclipsvlucht

De totale eclips waarnemen vanuit de lucht!

Het wordt stilaan een traditie: de Urania-waarnemingsvluchten. Ook bij deze zonsverduistering zorgt Urania ervoor dat je de totale eclips zonder problemen zal kunnen waarnemen... boven de wolken! De vlucht van 5 uur zal gebeuren met een Airbus A-319 die vertrekt vanuit Zaventem in de vroege voormiddag, zodat je heel de zonsverduistering kan zien met een totaliteit van maximum 3 minuten. De prijs voor deze vlucht wordt niet per stoel, maar per rij stoelen berekend. Een rij stoelen koop je voor 1900 €, en je bepaalt zelf hoeveel personen er op je rij zitten. Je vult als het ware dus zelf je rij op.  Op iedere rij worden maximaal 4 deelnemers toegelaten; in dat geval daalt de prijs per persoon tot 475 €; en kan elke deelnemer toch nog een volle 1.5 minuten totaliteit zien.  Heb je de rij voor jou alleen, kan je ten volle van de 3 minuten volledige zonsverduistering genieten. Bewolking, buien of regenweer zullen de waarnemers in het vliegtuig, in tegenstelling tot wie op de begane grond blijft, geen parten spelen!

In prijs zit ook een eclipsbril, glaasje champagne na de eclips, warme maaltijd, drank, Urania-begeleiding tijdens de vlucht, en een infoavond in het auditorium van Urania in Hove. Er kunnen in totaal 80 personen aan deze eclipsvlucht deelnemen.

Interesse? Inschrijven voor deze eclipsvlucht kan nu al. Een mailtje naar Urania, met vermelding van het aantal deelnemers, naam, adres en telefoonnummer volstaat. Je krijgt dan van ons meer gegevens.

Is er iets onduidelijk? Heb je een fout gevonden? Mail ons!