Activiteiten rond komeet ISON

Komeetreizen Tenerife najaar 2013

Dit najaar verwacht de astronomische wereld een heldere komeet. Op 28 november passeert de komeet ISON de zon op amper 1,1 miljoen kilometer. Het ijs en stof dat dan van deze ‘vuile sneeuwbal’ los komt zal schitteren in het felle zonlicht. Omdat we in ons land in de periode van eind november tot half december een groot risico lopen geen enkele heldere nacht mee te maken, stelt Urania een komeetreis voor naar Tenerife. Op dit Canarische eiland, bekend door zijn milde klimaat, trekken we naar de Teide vulkaan, het hoogste punt van de Atlantische Oceaan, om vandaar onder een onbedorven sterrenhemel van het kometenschouwspel te kunnen genieten.

We bieden twee periodes aan van een week, van 28 november tot 5 december (reeds volzet) en van 5 december tot 12 december.

 

 

Komeetvlucht met Airbus A319 van Thomas cook

Om de komeet ISON in de beste omstandigheden te kunnen zien, legt Volkssterrenwacht Urania op zondagochtend 1 december 2013 een vliegtuig in voor een speciale komeetvlucht. Het vliegtuig zal boven de wolken en eventuele nevel en mist vliegen, op een hoogte van 10 kilometer. De komeet zal door de lage stand aan de hemel optimaal zichtbaar zijn door de vliegtuigraampjes.

De vlucht kost € 125 per persoon, en duurt twee uur. Ervaren Urania-begeleiders zorgen voor de nodige uitleg. In de prijs van deze komeetvlucht is nog een infoavond over de komeet en de vlucht voorzien op vrijdag 29 november op Urania in Hove. Plaatsen reserveren kan door snel een e-mail te sturen naar info@urania.be

Komeetvlucht met Airbus A319 van Brussels Airline
Komeetvlucht met Airbus A319 van Brussels Airlines

Is er iets onduidelijk? Heb je een fout gevonden? Mail ons!