Belgische "National trainees" naar ESTEC

Drie jonge Belgische ingenieurs, Romain Gérard, Robin Nelen en onze eigen Johan Vennekens, worden binnenkort verwelkomd in ESA's technologisch centrum ESTEC in Noordwijk in Nederland. Ze beginnen er een stage in ruimtevaartwetenschap en –technologie binnen een team van ESA.

De drie werden afgelopen maandag voorgesteld op een persconferentie in Brussel in aanwezigheid van Staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Philippe Courard en de Belgische ESA-astronaut Frank De Winne. Ze tekenden allen een charter waarbij de jonge Belgen zich engageren om wetenschappelijke en technologische studies en loopbanen in de ruimtevaartsector te promoten.

ESTEC National trainees

ESA-astronaut Frank De Winne en de "trainees" Romain Gérard, Johan Vennekens en Robin Nelen met de Staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Philippe Courard, bron: ESA persbericht.

Het Belgische National Trainee Programme is het gevolg van een overeenkomst tussen het Federaal Wetenschapsbeleid (Belspo) en ESA. Het geeft jonge Belgische afgestudeerden – zowel ingenieurs als onderzoekers – de mogelijkheid een stage te lopen bij een operationele afdeling van ESA.

Johan is niet het eerste Urania lid dat bij ESTEC stage loopt of werkt, Geert Barentsen ging hem al voor. Johan is vooral aktief in onze jeugdwerking Oberon.

Het programma krijgt ook de komende jaren een vervolg. Belspo werkt al aan de voorbereiding van de selectie voor 2014.

Ben je gepassioneerd door ruimteonderzoek en beschik je over een masterdiploma? Heb je een behoorlijke dosis nieuwsgierigheid, creativiteit, teamspirit en de bereidheid om in een multiculturele omgeving te werken? Bezoek dan vanaf de lente van 2014 de website van Belspo en stel je kandidaat!