De maan als wegwijzer in april

Zaterdagavond 4 april staat de maan drie graden (zesmaal de schijnbare maandiameter) ten noorden van Regulus, de helderste ster van de Leeuw (Leo).

Supermaan: dinsdag 7 april om 20h staat de maan in het perigeum dit is het punt van haar baan het dichtst bij de aarde (op 356.907 km). Op 8 april is het volle maan. Deze volle maan is dus iets voller dan het gemiddelde, maar dit verschil zal in de praktijk echter niet merkbaar zijn.

Op woensdag 15 april om 1h staat de maan twee graden ten zuiden van Jupiter. Dit moeten we enkele uren later bekijken voor de zon opkomt (bv rond 6h). De maan staat nu onder Jupiter en Saturnus, met Mars wat verder naar links.

Op donderdag 16 april om 6h staat de maan drie graden ten zuiden van Mars, met Saturnus en Jupiter nog steeds rechts van dit tweetal.

Zaterdag 25 april om 6h staat de maan vier graden ten noorden van Aldebaran, helderste ster van de Stier (Taurus). Beide staan dan nog onder de horizon, we moeten deze samenstand bekijken de avond ervoor en erna, bv rond 22h30.

Zondag 26 april om 18h staat de maan zes graden ten zuiden van Venus, ook best te bekijken rond 22h30.