Eerste Europese editie van SpaceUp in Genk

Dit weekend gaat de allereerste Europese editie van SpaceUp door in de Cosmodrome te Genk. SpaceUp is een internationale conventie over ruimtevaart en astronomie die in de VS al grote successen boekte. Bezoekers kunnen verschillende lezingen bijwonen, deelnemen aan wetenschappelijke workshops en zelfs in contact komen met ruimtevaarders.


SpaceUp toont dat ruimtevaart vernieuwend en fascinerend is. Met meer dan 100 internationale gasten en zelfs twee astronauten vormt de Genkse editie de lancering voor de komende events van Space Up in Europa, in samenwerking met de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. De conventies van Space Up verlopen volgens het principe van unconference. Dit wil zeggen dat er geen vaste planning is voor het evenement en dat de bezoekers deze volledig zelf bepalen. Niet voor niets is hun leuze "There are no spectators at SpaceUp, only participants."


European Solar Challenge team: demonstraties op het Stadsplein


Wie maar geen genoeg krijgt van wetenschap kan tijdens het weekend ook terecht op het Stadsplein. Op zaterdag 22 september geeft het European Solar Challenge team demonstraties over hun voertuigen, gedreven op groene energie. Op zondag is er zelfs een race, met als start en eindpunt de Cosmodrome in Kattevennen.


Meer info


Het tweedaagse evenement staat open voor jong en oud. Het begint op zaterdag om 12u, gedurende de namiddag zijn er presentaties en demonstraties. In de avond is er een diner en als het weer het toelaat zal er ook een Star Party zijn. Op zondag volgt het tweede deel van de presentaties en om ongeveer 14u sluit het evenement af.