Livestream(s) - De vlucht van Soyuz MS-21 (18 maart)

Op 18 maart vertrekt Soyuz MS-21 met drie kosmonauten naar het International Space Station. Normaal zou dat geen groot nieuwsfeit zijn, maar met de oorlog in Oekraïne lijkt zelfs in het ISS de samenwerking tussen Rusland en de VS niet zo vanzelfsprekend te zijn. Daarom ook dat we deze vlucht met wat meer aandacht gaan volgen. Zowel de lancering, de koppeling met het ISS als het openen van de luiken brengen we live in beeld.

Opgelet: Onderstaande tijden zijn gebaseerd op de huidige planning. Lanceringen kunnen uiteraard uitgesteld worden. En het minste dat er mis loopt, betekent ook dat mogelijk de koppeling maar eerst twee dagen later zal zijn. Het openen van de luiken, dat tijdstip is ook indicatief. Als we het idee krijgen dat die luiken wat sneller gaan geopend worden, begint die livestream ook wat vroeger.

Opgelet: Gezien de oorlopg in Oekraïne kan het ook zijn dat de toestand zo verslechterd dat NASA de beelden niet uitzendt, of dat de Russen niets willen doorsturen naar NASA, of dat het tv-kanaal van Roscosmos (de Russische NASA) geblokkeerd wordt, .... en dan zal er spijtig genoeg ook geen Urania-livestream zijn.


Soyuz MS-21 - Lancering.
Urania's ruimtevaartbabbelaar Koen Geukens en gastcommentator Bart Hendrickx geven de nodige commentaar bij de lancering.


Soyuz MS-21 - Koppeling.

Urania's ruimtevaartbabbelaar Koen Geukens en gastcommentator Bart Hendrickx geven de nodige commentaar bij de koppeling.


Soyuz MS-21 - Het Openen v/d Luiken.
Urania's ruimtevaartbabbelaar Koen Geukens en gastcommentator Bart Hendrickx geven de nodige commentaar bij de koppeling.