NASA organiseert wedstrijd voor jongeren

Wereldwijd kunnen leerlingen meedoen aan een nieuwe wedstrijd van NASA. Ze krijgen namelijk de mogelijkheid om een asteroïde (planetoïde) een naam te geven.De desbetreffende asteroïde staat centraal in een toekomstige missie van NASA. De lancering zal plaatsvinden in 2016 en heeft als doel om bodemstalen te nemen en terug te brengen naar de aarde.

De missie draagt de naam the Origins-Spectral Interpretation-Resource Identification-Security-Regolith Explorer (OSIRIS-Rex). NASA vermoedt dat de bodemstalen meer details kan onthullen over het onstaan van het zonnestelsel. Bovendien plant NASA een bemande missie naar een asteroïde tegen 2025. De missie in 2016 zou alvast belangrijke informatie kunnen opleveren voor deze bemande missie.

De wedstrijd

De wedstrijd richt zich tot alle leerlingen onder de 18 jaar, over de hele wereld. Elke deelnemer kan één naam insturen, van maximaal 16 karakters lang. De inzendingen moeten vergezeld zijn van een korte uitleg en motivering voor de naam. De deadline van de wedstrijd is zondag 2 december 2012.

Meer informatie over de wedstrijd en de bijbehorende missie kan je vinden via deze link.