Pluto heeft twee nieuwe manen

De Internationale Astronomische Unie (IAU) heeft twee nieuwe manen van de dwergplaneet Pluto een naam gegeven, namelijk Kerberos en Styx. Deze manen werden ontdekt in 2011 en 2012. Pluto heeft nu officieel vijf manen.
Kerberos en Styx werden ontdekt met de Wide Field Camera 3 van de Hubble Space Telescope. Ze zijn heel klein: Kerberos heeft een diameter van 13 tot 34 kilometer en Styx heeft een onregelmatige vorm van 10 tot 25 kilometer. De andere drie manen zijn Charon (ontdekt in 1978), Nix en Hydra (beide ontdekt in 2005).
Alle namen verwijzen naar Griekse mythologische figuren uit de onderwereld. Op 24 augustus 2006 verloor Pluto zijn status als planeet. Een planeet moet een object zijn dat door zijn eigen zwaartekracht rond is, zich in een baan rond de zon moet bevinden én de omgeving van zijn baan schoongeveegd hebben van andere objecten. Pluto voldoet wel aan de eerste twee voorwaarden, maar niet aan de laatste. Sindsdien is het samen met onder andere Eris en Ceres een dwergplaneet.