Zonsverduistering van 20 maart: Urania is er klaar voor!

De zonsverduistering op vrijdag 20 maart komt met rasse schreden dichterbij. Urania organiseert een aantal activiteiten rond dit indrukwekkende natuurfenomeen.

- Op de dag van de eclips is Urania open van 9 tot 12 uur. De zonsverduistering zal op een veilige manier door verschillende telescopen te zien zijn, en Urania-medewerkers zullen deskundige uitleg verschaffen. De toegangsprijs is 5 € (gratis voor leden), eclipsbril en drankje inbegrepen.

- Tijdens de eclips organiseert Urania van 9u tot 12u een kijkmoment met sterrenkijkers op het dakterras van het MAS of het Museum aan de Stroom in Antwerpen. De kijkochtend gaat enkel door bij opklaringen en/of helder weer. Via de website van Urania en het MAS kan u op donderdag 19 maart lezen of het kijkmoment doorgaat of niet ivm de weersvoorspellingen.

- Onze eclipsreis naar de Faröer-eilanden is inmiddels volzet.

- Ook voor eclipsbrillen kan u bij ons terecht. Meer info over onze brillen vindt u hier. De brillen aanschaffen kan via onze online shop www.eclipsbril.be of in onze winkel. Update: wegens de enorme vraag hebben we nog maar een kleine stock eclipsbrillen. Beperkte hoeveelheden kunnen afgehaald worden op zaterdag 14 maart (10-13 uur) of tijdens de openingsuren.

- Wil u alvast meer weten? Bezoek dan hier ons dossier over de eclips of de website www.eclips2015.be in samenwerking met de Vlaamse Volkssterrenwachten.

Voor Urania stopt het trouwens niet bij deze eclips; we zijn ook al bezig aan de voorbereiding van de eclipsreizen van 2016 en 2017 (de grote Amerikaanse eclips).