Astrofotografie

Astrofotografie banner

De Werkgroep Astrofotografie van Volkssterrenwacht Urania bundelt de kennis en kunde van de Urania-leden die geïnteresseerd zijn in het fotograferen van de sterrenhemel. Die fotografie gaat van heel eenvoudig, zoals de fotografie van sterrenbeelden of samenstanden, tot heel complex, zoals een langdurig belichte opname van een zwakke nevel met behulp van digitale camera's en de beeldbewerking die er nadien bij komt kijken.

Heel veel van die kennis en kunde zullen de werkgroepleden op eigen houtje moeten verwerven want astrofotografie is geen groepsgebeuren. Maar de Werkgroep Astrofotografie van Urania heeft een eigen forum waarop elk werkgroeplid - beginner of gevorderde - zijn of haar foto's kan tonen aan de andere leden en waarop er steevast constructieve feedback komt. En zo groei je in de astrofotografische hobby!

Via onderstaande link kom je bij ons forum terecht en kan je je aansluiten bij de werkgroep. Als Urania-lid is dat volledig gratis. Dus aarzel niet en word forumlid. Hopelijk tot gauw.

Het forum van de Werkgroep Astrofotografie:  https://lists.vvs.be/postorius/lists/werkgroepastrofotografieurania.ls.vvs.be/

De Werkgroep organiseert ook maandelijks op dinsdag avond (20u tot 22u) een bijeenkomst, "het Astrocafe", waarop resultaten, problemen en nieuwe snufjes worden besproken. Deze activiteit gaat momenteel enkel online door! De juiste data worden via de mailinglijst gecommunceerd.

 

Werkgroepleiders: Sven De Deyne en Katrien Van der Heyden

Contact: info@urania.be

 

Terugblik astrofoto's 2020

Tijdens de online nieuwjaarsviering van 2021 toonden we graag wat mooie resultaten van onze astrofotografen!

 

Is er iets onduidelijk? Heb je een fout gevonden? Mail ons!