Achter de schermen.... van de astrobar

“ ♫ In de hemel is geen bier en daarom drinken wij het hier… ♫”.

Nu, dan sla je in de Astrobar twee vliegen in één klap! Immers, bij Urania beleef je de hemel op aarde én ons café heeft weldegelijk bier!

Urania’s Astrobar biedt Uranialeden en -bezoekers een uitgebreide drankenkaart aan voor zeer democratische prijzen… Voor de kleine hongertjes zijn er ook wat snacks en snoep verkrijgbaar. Bij grote evenementen, zoals de opendeurdagen, wordt de kaart nog wat uitgebreid.

De Astrobar is open op dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond (behalve op donderdagen in juni en de schoolvakanties), alsook “op verzoek” voor bezoekende groepen of evenementen buiten de normale openingsuren.

Zoals steeds bij Urania, wordt ook de werking van de bar voor het overgrote deel gedragen door vrijwilligers.

Hoofdbarman en verantwoordelijke van de Astrobar is Wim Vinken. Hij beheert de stock van “het bierkot” en doet tijdig de nodige bestellingen en boodschappen. Hij coördineert de astrobar-permanenties zowel tijdens het werkjaar als bij (grote) evenementen zoals opendeurdagen, sterrenkijkdagen of astroreis-reünies.

De Astrobarploeg bestaat uit enkele vaste medewerkers die op dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond tappen: Philippe Leblanc, Mathijs Goris, Eva Jacobs en Chrisje Verelst.   Op de drukkere dagen wordt er hulp geboden door Koen Vansant, Luc Van Beek en Edith Leblanc.

Daarnaast zijn er een aantal trouwe helpers die zich inzetten tijdens bezoeken overdag, evenementen en opendeurdagen, achter de toog, in de keuken en voor de bediening. Whinney Van Wouwe, Ann Messens en Erwin Guetens steken hier regelmatig de handen uit de mouwen!

De taken van een barmedewerker zijn ruimer dan alleen maar het tappen van het pintje of het uitschenken van de Coca-Cola! Natuurlijk is dat de meest zichtbare activiteit. Maar ook het afwassen en het opruimen van de bar, het aanvullen van de drank in de koeltogen, het tellen en afsluiten van de kassa hoort erbij!

 

Barmedewerkers gezocht!

Ben je sociaal ingesteld, schrikken drukke bar-momenten je niet af, hou je het graag netjes en ben je een beetje een nachtraaf? En heb je zin en tijd om af en toe een handje toe te steken? Laat het ons weten via info@urania.be, want extra bar-medewerkers zijn steeds welkom!