Oberon

Jeugdwerking Oberon

De jonge Uranialeden hebben sinds 1977 hun eigen werkgroep, Oberon. Hier kunnen alle jeugdige sterrenwachters tussen 6 en 25 jaar elke week hun astronomische ambities verwezenlijken! 

 

LEES HIER MEER OVER ONZE JEUGDWERKING

 

Je debuut als oudere Oberoniaan maak je meestal in de Jeugdcursus. Alle Oberonianen tussen 12 en 16 jaar volgen deze cursus voor en door Oberonianen. De Jeugdcursus geeft je een ruime basiskennis over sterrenkunde, waarmee je vervolgens elke zaterdagochtend tussen 10 en 12 kan aansluiten bij de werkkringen. Hier werk je in kleine groepje rond een of ander sterrenkundig thema. De oudere Oberonianen nemen ook de hele organisatie voor hun rekening: ze geven les in de jeugdcursus en leiden de werkkringen, uitstappen en kampen.

Ook het waarnemen mag natuurlijk niet ontbreken! Omdat de hemel in Hove niet erg donker is vanwege de lichtvervuiling, gaan we 2 keer per jaar op driedaagse, en in de zomer trekken we op een tiendaags waarnemingskamp. Hierop brengen we alle verworven kennis in praktijk. Er wordt aan astrofotografie gedaan en meteorenwaarnemers zijn sterk aanwezig, maar ook andere takken van de astronomie komen aan bod. Dit alles met een perfect evenwicht tussen werk, spel en vooral rust! Uiteraard maken we ook doorheen het jaar regelmatig gebruik van onze telescopen om de nachtelijke hemel te bestuderen.

 

Startdag Oberon jeugd: een dag vol plezier voor iedereen!

Op zaterdag 24 september begint jeugdwerking Oberon haar nieuwe werkjaar. Ben je tussen 6 en 25 jaar oud? Dan is deze dag zeker iets voor jou! Oberon organiseert een startdag waarbij zowel leden als niet-leden hartelijk welkom zijn. We willen ieders interesse in de astronomie aanwakkeren met behulp van verschillende workshops en gerelateerde sterrenkundige activiteiten. Deze dag gaat door op de volkssterrenwacht Urania van 10u to 16u00. Dus breng zeker een lunchpakket mee.

Komende activiteiten

Er zijn geen activiteiten voor deze werkgroep gepland