Astroreizen

“Reizen maakt je bescheiden. Je ziet wat een verschrikkelijk klein plekje je inneemt op de wereld.” – Gustave Flaubert

 

Urania's astroreizen zijn bestemd voor iedereen die graag reist. Er is geen voorkennis van sterrenkunde of wetenschap vereist. Je hoeft geen lid te zijn van Urania om deel te nemen aan onze reizen. Ben je geboeid door de sterrenhemel of geïnteresseerd in astronomische verschijnselen, en wil je tegelijkertijd een stukje van de wereld zien, dan verwelkomen we je graag als astroreiziger!

Urania’s astroreizen worden steeds georganiseerd door een erkende reisorganisator. Urania staat in voor het samenstellen en begeleiden van het wetenschappelijk en astronomisch programma.

 

FOTO-GALERIJEN VAN VOORBIJE ASTROREIZEN

 

Wil je op de hoogte blijven van alle astroreis-nieuws, schrijf je dan in op de astroreizen-nieuwsbrief, of volg astroreizen op Facebook en Instagram!

Geplande reizen

In april 2023 reizen we naar Australië om er de totale zonsverduistering van 20 april te beleven!

Het wordt een spectaculaire rondreis van Perth naar Broome. Voor de die-hards is er een optionele verlenging, dwars door de Kimberly-outback tot in Darwin.

Reisprogramma is klaar! Lees het hier:https://www.eclipsreizen.org/komende-eclipsreizen/australie-2023/

 

Eclipsreis Brazilië 12 oktober 2023 tot 27 oktober 2023

Op 14 oktober 2023 is er een ringvormige zonsverduistering dwars door de Nieuwe Wereld. Helaas zijn er maar weinig plaatsen waar de klimatologische omstandigheden gunstig zijn. De eclips loopt door de Verenigde Staten, Midden en Zuid-Amerika. Die laatsten hebben in die periode veelal regenseizoen en veel bewolking. Eén kleine uitzondering op die regel trok onze aandacht: de regio rond Iguatu in Brazilië. Een reden te meer om dit land, dat we met Urania’s Astroreizen nog niet bezochten, te gaan verkennen!

Eclipsreis USA 08 april 2024

Voor de totale zonsverduistering van 8 april 2024 reizen we naar de Verenigde Staten.
We stippelen een rondreis uit doorheen Texas!

De eclips nemen we waar in de omgeving van San Antonio.

PROGRAMMA IN VOORBEREIDING!