Astronomisch reisseminar naar Kreta

Datum: 
19 juni 2022 tot 26 juni 2022

Gedurende een week dompelt professor Christoffel Waelkens je onder in zijn sterrenkunde-wereld!

In het decor van onze vaste stek in Zuid-Kreta, waar het genieten is van de Kretenzische gastvrijheid, de mooie natuur en eeuwenoude cultuur!

 

 

STERRENKUNDE, VAN SPECULATIEVE VERHALEN TOT PRECISIE WETENSCHAP Het lange avontuur van de sterrenkunde begon ooit in het oude Griekenland. Daar gingen mensen voor het eerst nadenken over de kosmos, de beweging van de hemellichamen en onze plaats in dat geheel. De sprong van de oude filosofen naar de moderne wetenschap kan groot lijken, maar heeft nog steeds hetzelfde motief: de verwondering en de zoektocht naar de grote levensvragen. Vandaag wordt die zoektocht gevoerd door hypermoderne telescopen en gesofisticeerde ruimtetuigen. Zij verschaften ons een heel nieuw beeld op het heelal. Vele vragen werden beantwoord, maar nog veel meer vragen verschenen aan de horizon.

 

CHRISTOFFEL WAELKENS: “We zeggen graag dat de fascinatie voor de kosmos een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van de wetenschap en de technologie.  Het omgekeerde is evenzeer waar: ons begrijpen van de kosmos is in hoge mate schatplichtig aan de technologie die we ervoor kunnen inzetten. Gedurende mijn loopbaan mocht ik meemaken hoe enorme vooruitgang is gemaakt op allerhande gebieden: grotere telescopen, gevoeligere instrumenten, nauwkeurigere positie- en tijdsbepalingen, een explosie aan data, krachtige computers om data te analyseren en modellen op te stellen ...  Sterrenkunde is daardoor hoge precisie fysica geworden, maar niet minder fascinerend.”

 

Tijdens dit reisseminar neemt Prof. Christoffel Waelkens je mee op reis door de wereld van de astronomie, vertrekkende van zijn visie op de oudheid en het ontstaan van de wetenschap tot de meest recente ontwikkelingen in het astronomisch onderzoek. Dit seminar is zowel geschikt voor de geïnteresseerde leek zonder voorkennis als voor de gevorderde amateurastronoom.

 

Meer info over deze reisbestemming: https://www.astroreizen.com/2015/07/04/zuid-kreta-anders-dan-anders/

Praktische info en prijzen vind je hier: https://www.cultuurreizen.be/nl/reisinfo/996 

of contacteer Werner Hamelinck (werner.hamelinck@astroreizen.be) - 0475/29 11 59 voor meer info!

(P.S. We streven ernaar om via e-mail snel te antwoorden! Ontving je 24 u. na je mail nog geen antwoord? Controleer dan je SPAM-folder!)

 

 

Voor een impressie van de reis van 2021: bekijk het ONLINE FOTO-ALBUM!