Bezoek aan CERN

Datum: 
22 februari 2018 tot 24 februari 2018

***LAATSTE PLAATSEN ***

Voor de 5de keer reizen we naar Genève, voor een exclusief bezoek aan CERN.

Je daalt af in de ondergrondse ruimte van de LHC - Large Hadron Collider, en krijgt er een rondleiding door Belgische wetenschappers!

Het aantal plaatsen is beperkt, wil je erbij zijn, wees dan snel!

 

LHC

De Large Hadron Collider (LHC) is de grootste en krachtigste deeltjesversneller ter wereld. Meer zelfs, het is het grootste wetenschappelijk instrument ooit gebouwd. Hij bestaat uit een 27 km lange ring van supergeleidende magneten met een serie elementen om de deeltjes continu te versnellen, aangevuld met een paar reusachtige detectoren om de gegevens te verzamelen. Met dit toestel is men in staat om het standaard model van elementaire deeltjes te testen en te verrijken. Maar ook om nieuwe deeltjes te ontdekken, zoals het Higg’s boson in 2012, en het fabriceren van antimaterie. Hiermee kan men verder kijken naar de oorsprong van het heelal dan met welke telescoop ook. En wie weet ooit nog het ultieme raadsel van donkere materie en zwarte gaten ontsluieren.


Deze reis is een coproductie van Davidsfonds Cultuurreizen en Volkssterrenwacht Urania's astroreizen. De praktische reisorganisatie is in handen van Omnia Travel, uit Leuven.
 

 

            

 

In een notedop

We vertrekken op donderdagochtend 22 februari om 7.00h op Urania (juiste uur volgt nog). We overnachten 's avonds in Génève in het Ibis Airport hotel.

Op vrijdag  bezoeken we de ganse dag de installaties van de CERN en de ondergrondse ruimte van de LHC onder leiding van Belgische onderzoekers.

's Avonds overnachten we opnieuw in Génève en zaterdag keren we weer met de bus huiswaarts.

 

  

 

In detail

VOORREISVERGADERING: 13 FEBRUARI 2018

Je wordt vanavond verwacht op de Volkssterrenwacht Urania in Hove waar je je medereizigers ontmoet. Alle praktische informatie over de reis en het bezoek aan de CERN word je hier meegegeven. Bovendien word je er ook vergast op een voordracht door Charles Ramsdonck, ingenieur electronica en specialist op het vlak van elementaire deeltjesfysica. Hij zal je meer vertellen over de werking van de LHC en de uitzonderlijke toepassingen die dit instrument mogelijk maakt. 
 
DAG 1: Brussel - Genève
Met de autocar vanuit Hove of Zaventem rijd je naar Genève. Bij aankomst heb je de mogelijkheid om op eigen kracht naar het centrum te gaan voor vrij bezoek en avondmaal.

DAG 2: Genève

Vandaag staat volledig in het teken van je bezoek aan de installaties van de CERN. In de voormiddag breng je een bezoek aan het interessante bezoekerscentrum met de permanente tentoonstelling en krijg je een lezing over de CERN en de LHC door Walter Snoeys, Senior Electronics Engineer bij de CERN.

Na het vrije middagmaal staat dan het eigenlijke bezoek aan de ondergrondse dectector op het programma.Dit bezoek wordt aangeboden door de CERN en gebeurt in kleine groepjes van 12 personen. Die worden bij het bezoek begeleid door natuurkundigen en ingenieurs die in de experimenten werkzaam zijn.

Vrije avond.

 

DAG 3: Genève - Brussel
Na het ontbijt, rijd je met de autocar terug naar Zaventem en Hove.

 

 

Reissom

495,00 euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer.

Toeslag single kamer: 150,00 euro (er is slechts een beperkt aantal single kamers beschikbaar)

 Inbegrepen in de prijs:

  • De busreis heen en terug van Hove of Zaventem naar Génève, in een comfortabele autocar (inclusief de fooi voor de chauffeurs)
  • Door CERN aangeboden bezoeken met lokale Nederlands-, Engels- of Franstalige gidsen
  • Ter plaatse reisleiding en deskundige toelichting door Walter Snoeys
  • Twee hotelovernachtingen met ontbijt in Ibis Airport Génève
  • City tax Génève
  • Annulerings-, bagage- en bijstandsverzekering
  • Nederlandstalige begeleiding gedurende ganse reis.
  • Voorreisvergadering op Urania (13 februari 2018) en beknopte syllabus

 

Niet inbegrepen:

  • Overige maaltijden en dranken


Om deel te nemen stuur je een e-mail met je naam en adresgegevens naar wh@urania.be.

Het aantal plaatsen voor deze reis is beperkt. Plaatsen worden gegeven in volgorde van aanmelding. Je ontvangt spoedig bevestiging.

Voor bijkomende vragen:  contacteer Werner Hamelinck - Coördinator Urania's Astroreizen
GSM 0475/29.11.59
E-mail: wh@urania.be

Tags: