Eclipsreis naar Argentinië (A)

Datum: 
28 juni 2019 tot 12 juli 2019

*** VOLZET***

Voor de totale zonsverduistering van 2 juli 2019 kozen we Argentinië als bestemming.

We nemen de eclips waar ten noorden van het stadje San Juan, zo dicht mogelijk bij de centrale lijn.

Waarom snel beslissen voor deze reis noodzakelijk is....

Op 21 augustus 2017 liep er een totale zonsverduistering dwars door de Verenigde Staten. Voor miljoenen reislustige Amerikanen was dit hun eerste zonsverduistering. Maar niet hun laatste... want uit ervaring weten wij maar al te goed dat, eens je een totale eclips meemaakte, je dat opnieuw wil zien.... En laat nu die volgende totale zonsverduistering toch wel in Zuid-Amerika zijn, zowat de "achtertuin" van de Amerikanen. 

Na 21 augustus zal de beschikbare hotelaccomodatie in en nabij het totaliteitsgebied van de 2019-eclips, vlug slinken. 

Wil je erbij zijn in Argentinië, beslis dan snel!

 

 

  

Het totaliteitspad van de totale zonsverduistering van 2 juli 2019 loopt voor het grootste deel over de Stille Oceaan. Pas tegen het einde van de dag komt de eclips aan land, in Chili, om bij zonsondergang te eindigen in Buenos Aires, Argentinië.

Na de geslaagde eclipsreis naar Chili in februari 2017 (ringvormige eclips van 26 februari 2017) en met nog een Chileense totale eclips in het vooruitzicht (14/12/2020), opteren we voor deze zonsverduistering voor Argentinië. Zoals steeds wordt de eclipswaarneming gecombineerd met een goed uitgekiende rondreis door dit veelzijdige land!

Hoogtepunten van de reis 

 • Eclipswaarneming ten noorden van San Juan, zo dicht mogelijk bij de centrale lijn.
 • Kennismaking met Buenos Aires, inclusief tangovoorstelling
 • Wijndegustaties
 • Bezoek aan de ongekende, maar schitterende natuurparken Ischigualasto en Talampaya 
 • Rit over de Ruta40, bekend als één van 's werelds mooiste landschapsroutes
 • Bezoek aan de spectaculaire Salta regio
 • Optioneel: uitbreiding Iguazu watervallen

 

Programma in detail

Dag 1 (vrijdag 28/zaterdag 29 juni)   Intercontinentale vlucht naar Buenos Aires

Aankomst in Buenos Aires en transfer naar het Hotel Continental 725 .

 

Dag 2 (zondag 30 juni)   Buenos Aires – Mendoza   (O-A)

Buenos Aires is zowat de meest cosmopolitische hoofdstad van het continent en een sfeervolle aaneenrijging van districten, de zogenaamde ‘barrios’. We slenteren over de zondagse vlooienmarkt in de typische wijk San Telmo en zien verder onder meer het befaamde Plaza de Mayo met de kathedraal en La Casa Rosada, het regeringspaleis en het Colon-theater. In de vroege namiddag transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Mendoza.

Na aankomst in Mendoza transfer naar het hotel (NH Cordillera). 

 

 

Dag 3 (maandag 1 juli)   Mendoza   (O-A)

Mendoza is de belangrijkste stad van de Cuyo-regio, die befaamd is om z’n Aconcagua-berg (de hoogste piek van het continent)en z’n uitstekende Malbec-wijnen. Deze streek was ook de geboorteplaats van generaal San Martin, één der grootste leiders van de Zuid-Amerikaanse onafhankelijkheidsstrijd en algemeen beschouwd als de vader van de Argentijnse natie.
We nemen rustig onze tijd om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te ontdekken en brengen ook een bezoek aan twee wijndomeinen, waar uiteraard ook onze smaakpapillen verwend worden.

In de loop van de namiddag wacht ons een rit van een tweetal uur naar San Juan, een vruchtbare oasestad omringd door bergen. 

Avondmaal en overnachting in Hotel Del Bono Park & Suites.

 

Dag 4 (dinsdag 2 juli)  San Juan – Villa Union   (O-A) *** ECLIPS ***

totale zonsverduisteringVandaag staat alles in het teken van de totale zonsverduistering die  in de latere namiddag plaatsvindt. Vanuit San Juan rijden we naar een plaats waar we getuige kunnen zijn van dit magische moment. De statistieken zijn gunstig: rond deze tijd van het jaar is de kans op bewolking betrekkelijk klein en er is dan ook een grote kans dat we de verduistering onbelemmerd kunnen observeren.

We rijden verder naar het plaatsje Villa Union, waar we overnachten.

Hotel Cañon de Talampaya (standaardkamer) of gelijkwaardig.

 

 

 

Dag 5 (woensdag 3 juli)   Villa Union   (O-M-A)

We trekken een ganse dag uit voor de ontdekking van twee schitterende natuurparken: het Provinciaal Park van Ischigualasto en het Nationaal Park van Talampaya.

Hier treffen we niet alleen een verbluffend indrukwekkende natuur aan maar deze plek staat ook gekend als één van de grootste vindplaatsen van dinosaurus-fosielen van het continent.

Terugkeer naar Villa Union voor avondmaal en overnachting.

 

Dag 6 (donderdag 4 juli)   Villa Union – Belén   (O-M-A)

Vandaag wacht ons een lange rit over de zogenaamde Ruta 40, een autoweg die ongeveer 5.000 kilometer lang is vanaf Rio Gallegos in het uiterste zuiden van het land tot aan de Bolivaanse grens in het noorden. Ruta 40 wordt beschouwd als één der landschappellijk mooiste wegen ter wereld en we krijgen dan ook vandaag en de volgende dagen bij momenten ronduit schitterende berg- en woestijnlandschappen voorgeschoteld. We rijden ook een stukje langs de ‘Adobe-route’, zo genoemd omwille van de kleine pittoreske dorpjes en nederzettingen die langs deze weg liggen en waar een groot deel van de gebouwen uit adobe (leemsteen) is opgetrokken. We brengen verder nog een bezoek aan de oude Inca-site van Shinkal en bereiken in de latere namiddag het stadje Belen.   

 

Dag 7 (vrijdag 5 juli)   Belén - Cafayate   (O-M-A)

We vervolgen onze tocht over de Ruta 40 langs kleine dorpjes die met moeite op de kaart vermeld staan en bereiken nog voor de middag de brede Calchaqui-vallei, nog één van die plaatsen in Noord-Argentinië die bekend staat om z’n wijngaarden en lekkere wijnen. We houden ook vandaag  regelmatig halt om van de mooie natuur en de schilderachtige dorpjes onderweg te genieten. We brengen ook een bezoek aan de overblijfselen van de pre-Columbiaanse nederzetting Quilmes. Aankomst in het wijnstadje Cafayate in de loop van de namiddag.

 

Dag 8 (zaterdag 6 juli)   Cafayate – Molinos   (O-M-A)

Na het ontbijt trekken we op verkenning in de Calchaqui-vallei en rijden naar de Quebrada de las Conchas, met z’n kleurrijke rotsformaties.

Vervolgens keren we terug naar Cafayate waar we even kunnen genieten van de gezellige sfeer in dit koloniale plaatsen en waar we ook het middagmaal nemen.

In de namiddag rijden we via de indrukwekkende Quebrada de las Flechas door tot in een ander koloniaal pareltje: het dorpje Molinos, dat een aantal prachtige koloniale gebouwen huisvest, alsook mooie adobe-huizen. We genieten er van de relaxte sfeer die zo typisch is voor deze streek.

Hotel Hacienda de Molinos

 

 

Dag 9 (zondag 7 juli)   Molinos – Salta   (O-A)

We rijden noordwaarts naar het stadje Cachi, waar we halt houden voor een bezoekje aan nog zo’n pittoresk koloniaal plaatsje.

Via het Nationaal Park Los Cardones - waar we duizenden Cardon-cactussen kunnen zien die tot 3 meter hoog kunnen worden en wel 200 tot 300 jaar oud worden – en de scenische Cuesta del Obispo bereiken we de charmane stad Salta, die we in de namiddag uitgebreid bezoeken. Hoogtepunt van dit bezoek is ongetwijfeld het MAAM-museum dat een kleine maar wondermooie collectie Andes-mummie’s herbergt.

Hotel Solar de la Plaza.

 

Dag 10 (maandag 8 juli)   Salta - Purmamarca   (O-A)

Ook vandaag weer krijgen we een weelde aan schitterende en kleurrijke decors voorgeschoteld tijdens onze tocht naar Purmamarca, gedeeltelijk over onverharde wegen. We klimmen weg uit de vallei en van op een hoogte van 4.100 meter  genieten we van een mooi uitzicht over de altiplano en de lagergelegen gebieden. De rit wordt wellicht nog extra gekleurd door los lopende vicuñas, lamas en ezels met kleurrijke versieringen in hun oren. Via het slaperige mijnstadje San Antonio de los Cobres rijden we naar de Salinas Grandes. Dit zoutmeer waar de zoutontginning zorgt voor mooie structuren in de witte vlakte, is een paradijs voor fotografen. We overnachten in Purmamarca, gelegen aan de voet van de Berg der Zeven Kleuren.

Hotel La Comarca.

 

Dag 11 (dinsdag 9 juli)   Purmamarca – Buenos Aires   (O)

De dag begint met een bezoek aan Purmamarca.

Daarna rijden we de door de Humahuaca-kloof tot in Tilcara. De Humahuaca-kloof is meer dan 150 km lang, was ooit een caravaanroute voor de Inca’s en is een aaneenrijging van kleurrijke, door de erosie gesculpteerde rotsformaties.

In het gemoedelijke dorp Tilcara brengen we een bezoek aan de pre-Inca ruïnes. Terugrit naar Salta waar we de avondvlucht nemen naar Buenos Aires.

Onthaal op de luchthaven en transfer naar het hotel.

Hotel Continental 725 (standaardkamer).

 

Dag 12 (woensdag 10 juli)   Buenos Aires   (O)

We trekken een volle dag uit voor de verdere verkenning van de Argentijnse hoofdstad. Op ons programma staat onder meer de wijk Palermo, met de El Rosedal rozentuin, het museum van Evita Peron, de wijk Recoleta met het beroemde kerkhof, de Puerto Madero-wijk en de Plaza de Mayo met de kathedraal.

s’ Avonds wonen we een tangovoorstelling bij.

 

Dag 13 (donderdag 11 juli)   Buenos Aires – Madrid   (O)

Vrije dag in Buenos Aires om op eigen houtje deze interessante stad verder te ontdekken.

In de latere namiddag transfer naar de internationale luchthaven van de stad voor terugvlucht naar Brussel via Madrid.

 

Dag 14 (vrijdag 12 juli)   Madrid - Brussel

Aankomst te Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel.

 

Optioneel: Verlenging Iguazu-watervallen

 

 

 

Dag 13 (donderdag 11 juli)   Buenos Aires – Iguazu   (O-A)

Transfer naar de luchthaven en ochtendvlucht naar Iguzau. Onthaal op de luchthaven.

Twee parken, één aan de Argentijnse en één aan de Braziliaanse zijde, omvatten een vochtig, subtropisch gebied waar de natuur één van de meest indrukwekkende watervallengebieden ter wereld heeft gecreëerd. De haast constante nevelwolk over het gebied zorgt voor een uniek microklimaat met een heel specifieke fauna en flora.

In de namiddag brengen we een bezoek aan de Braziliaanse zijde en krijgen er impressionante beelden voorgeschoteld. Niet alleen de grootscheid van de watervallen is overweldigend – Iguazu betekent in de lokale Guarani-taal ‘Groot Water’ –, ook de ligging te midden van subtropische vegetatie en ongerepte jungle maakt Iguazu zo speciaal.

Terugkeer naar Argentinië voor avondmaal en overnachting.

Hotel Mercure

 

Dag 14 (vrijdag 12 juli)   Iguazu   (O)

Bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen, waar we niet alleen alle mooie plekjes opzoeken maar ook de kans krijgen om dit natuurwonder van wel héél dichtbij te ontdekken. We maken bijna deel uit van de ons omringende natuurpracht bij de Garganta del Diablo, de Duivelskeel. Tijdens de indrukwekkende boottocht ‘Gran Aventura’ worden we – haast letterlijk – ondergedompeld in het watervallenfenomeen.

In de latere namiddag is er nog even wat vrije tijd om te genieten van het zwembad van het hotel.

 

Dag 15 (zaterdag 13 juli)   Iguazu – Buenos Aires – Madrid   (O)

Vrije voormiddag. Transfer naar de luchthaven voor vlucht naar Buenos Aires. Aankomst te Buenos Aires en transfer naar de internationale luchthaven voor vlucht naar Brussel via Madrid.

 

Dag 16 (zondag 14 juli)   Madrid - Brussel

Aankomst te Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel.

 

(*) Programma onder voorbehoud van wijzigingen. Gezien de nog verre afreisdatum, is het mogelijk dat programma en hotels nog gewijzigd worden.

 

Praktische info

Reisdata

29 juni – 12 juli 2019 (of 14 juli 2019 ingeval van verlenging Iguazu)

 

Richtprijzen(*)

14-daagse basisreis: (prijzen per persoon in tweepersoonskamer)

€ 5 020,00

Toeslag eenpersoonskamer: € 780,00

 Inbegrepen:

 • Vluchten Brussel-Madrid-Buenos Aires-Madrid-Brussel met Iberia in economy class.
 • Luchthaventaksen, brandstoftoeslagen en veiligheidstaksen zoals nu (8/5/17) gekend .
 • Binnenlandse vluchten zoals vermeld in het programma (Buenos Aires-Mendoza / Salta-Buenos Aires), alle taksen inbegrepen.
 • Overnachting in de vermelde hotels of gelijkwaardig, in standaardkamers op basis van kamer en ontbijt.
 • Middag- en avondmalen zoals vermeld in het programma (M=middagmaal, A=avondmaal).
 • Transport per bus met airconditioning.
 • Lokale Engelssprekende gidsen.
 • Urania reisleiding van vertrek tot aankomst.
 • Inkomgelden voor alle in het programma vermelde bezoeken en Nationale Parken.
 • Tangoshow met avondmaal in Buenos Aires.

 

Niet inbegrepen:

 • Verzekeringen
 • Niet vermelde middag- en avondmalen.
 • Gebruikelijke fooien voor hotelkruiers, chauffeurs en gidsen (richtbedrag: € 70,00 per persoon).

 

Richtprijs verlenging naar Iguazu (per persoon in tweepersoonskamer):(*)

 € 995,00

 Toeslag eenpersoonskamer: € 245,00

 Inbegrepen in de prijs:

 • Vluchten Buenos Aires-Iguazu-Buenos Aires (alle taksen inbegrepen, € 58,00 op 8/5/17).
 • Overnachting in het vermelde hotel of gelijkwaardig op basis van kamer en ontbijt.
 • Comfortabele autocar met airco voor de transfers en de verplaatsingen.
 • Diensten van een lokale Engelssprekende gids
 • Inkomgelden voor de nationale parken zoals vermeld in het programma.
 • Boottocht Gran Aventura zoals beschreven in het programma.

 Niet inbegrepen:

 • Verzekeringen
 • Middag- en avondmalen.
 • Gebruikelijke fooien voor hotelkruiers, chauffeurs en gidsen (richtbedrag: € 10 à € 12 per persoon).

 

 (*) Prijzen berekend aan € 1 = 1,1 usd. -  Prijzen voor vluchten, transport ter plaatse, inkomgelden, maaltijden en hotels zullen pas 11 maand voor afreis definitief bekend zijn. Bovenstaande richtprijzen zullen daarom 11 maand voor afreis worden aangepast aan de dan geldende tarieven en wisselkoersen.

 

 

Lees/Download het volledige programma in pdf-formaat (onderaan deze pagina).

Heb je  vragen over deze reis of wil je je aanmelden om mee te reizen: contacteer Werner Hamelinck per telefoon (+32 475 29 11 59) of via email (werner.hamelinck@astroreizen.be)

Urania's astroreizen staan open voor alle reisliefhebbers!  Iedereen is welkom, astronomische voorkennis of Urania lidmaatschap zijn niet vereist.

 

 

 

 

Tags: