Eclipsreis naar Chili

Datum: 
17 februari 2017 tot 03 maart 2017

*** VOLZET  ***

De ringvormige eclips van 26 februari 2017 begint in de Stille Oceaan, dwarst geheel zuidelijk Zuid-Amerika, steekt dan de Atlantische Oceaan over om te eindigen in Angola en Congo.

We kozen deze keer voor Zuid-Amerika, meer bepaald Chili. Met een unieke omkaderende reis: “Best of both worlds – Astronomy meets Gastronomy”.  Naast het astronomische gedeelte – dat zich in Patagonië afspeelt - nemen we u mee op een tocht langs Chili’s mooiste wijndomeinen.

Datum

17 februari - 3 maart 2017


Overzicht reisprogramma "Best of both worlds: astronomy meets gastronomy"

 • We vliegen vanuit Brussel via Madrid naar Santiago, en verder naar Punta Arenas, Chili's meest zuidelijke stad.

 • In Punta Arenas verblijven we in het elegante Hotel José Nogueira. We brengen een bezoek aan de kolonie Magelhaenpinguïns op het eilandje Isla Magdalena.

 

 

(foto: Ocean's 6)

 

 • Vanuit Punta Arenas reizen we Puerto Natales. Hier verblijven we in hotel Altiplanico, een pareltje van minimalistische architectuur.  We maken een spectaculaire excursie naar de Serrano en Balmaceda gletsjers.

 

 • Daarna gaat het verder naar het Nationaal Park Torres Del Paine.  Hier logeren we 3 nachten in hét tophotel van Patagonië: Tierra Patagonie (5*).  Het is het enige hotel dat in het natuurpark zelf gelegen is.  Vanuit je kamer heb je al een spectaculair zicht op de beroemde "torens", die hun naam geven aan dit park.   Twee dagen lang maken we excursies in dit gebied, dat bekend staat als één van de meest ongerepte natuurgebieden op aarde.

 

 • We reizen vervolgens noordwaarts, naar Coyhaique, voor het astronomische hoogtepunt van de reis: de ringvormige zonsverduistering in de ochtend van 26 februari.  De dag voorafgaand aan de eclips maken we een tocht naar "los Capillas de Marmol" (de marmeren kapellen).

 

 • Ringvormige eclips van 26 februari 2017

 

 

 •  Na de eclips vliegen we terug naar de hoofdstad Santiago, waar we 1 nacht verblijven in het Presidente Suites Hotel.

 

 • Na het astronomische gedeelte is het nu tijd voor het gastronomische gedeelte van de reis. We zetten koers naar de Colchagua vallei, de thuisregio van verschillende Chileense topwijnen. Verspreid over 2 dagen bezoeken we volgende wijnhuizen (de kenners beginnen alvast te likkebaarden....):

  - Montes Apalta
  - Viu Manent
  - Lapostolle
  - Santa Cruz

 

 • Maar ook tijdens de gastronomische hoogtepunten verliezen we de astronomie niet uit het oog.  Het wijngoed Santa Cruz beschikt namelijk over een eigen observatorium, bereikbaar met een heuse kabelbaan. En natuurlijk staat een bezoek aan dit observatorium op ons programma!

 

 

 • In de Colchagua vallei verblijven we in hotel Santa Cruz Plaza, gelegen in het gezellige stadscentrum van Santa Cruz.

 

 

 

 • We eindigen de reis in de Maipo vallei, waar we 2 beroemde wijnhuizen bezoeken:  Harras de Pirque en Santa Rita, waar we lunchen in het befaamde Dona Paula restaurant.  Een bijzondere afsluiter van een bijzondere eclipsreis!

 

 

Praktische info

Vertrek: 17 februari 2017

Terug: 3 maart 2017

Prijs landarrangement (*): 3 995,00 euro (per persoon, op basis van 2-persoonskamer)

Single supplement: 1 295,00 euro

Richtprijs vluchten (**): 1 609,00 euro

 

(*) Prijs eclipsreis zonder de wijntoer: 3025,00 euro - single toeslag: 850,00 euro

(**) Prijs afhankelijk van nog beschikbare plaatsen op gereserveerd groepscontingent

 

Voor meer info of aanmelding....

.... contacteert u Werner Hamelinck

email: wh@urania.be

telefoon: +32 475 29 11 59

 

 

BijlageGrootte
PDF icon Eclipsreis Chili 2017.pdf3.77 MB
Tags: