Eclipsreizen


 

 Speciaal voor onze eclipsreizen bouwden we een aparte website! Alles over Urania's Eclipsreizen op www.eclipsreizen.be

 

***2021: Totale zonsverduistering in Antarctica- Clouded out ***

***2020: Totale zonsverduistering in Chili -Geannuleerd *** 

 

 

 

Niemand blijft onberoerd bij het aanschouwen van een totale zonsverduistering.... en eens je er één gezien hebt, wil je er meer zien....

Met meer dan 20 jaar ervaring,  39 begeleide groepsreizen naar 21 zonsverduisteringen (13 totale en 8 ringvormige) mogen wij ons met recht en rede dé eclipsreis-specialist van België en Nederland noemen! 

9 redenen waarom een Urania eclipsreis het verschil maakt!

  1. Je wordt uitgenodigd op een voorreis-bijeenkomst.  Naast de praktische reisinformatie, krijg je hier al uitgebreide eclips-info. Je maakt kennis met je medereizigers, wij voorzien hapjes en drankjes.  Zo ben je al meteen in vakantiestemming!    2. Iedere deelnemer ontvangt een eclips-syllabus, zodat je alles nog eens grondig kan nalezen.  Natuurlijk krijg je van ons een veilige eclipsbril!

  3. Ter plaatse wordt steeds gezocht naar de beste locatie om het fenomeen waar te nemen, waar mogelijk wordt op voorhand contact opgenomen met locale specialisten en/of (amateur)astronomen, zodat een optimale waarnemingsplaats gegarandeerd is voor onze eclipsreizigers.

  4. In functie van de mogelijkheden van de bestemming nemen wij het nodige optische materiaal mee (telescopen, grote verrekijkers), voorzien van veilige filters.

  5. Urania's eclipsreizen worden steeds begeleid door een ervaren Urania-medewerker, de dag of avond voor de eclips-dag is er steeds een uitgebreide eclips-briefing, zodat je geen enkel van de vele randverschijnselen mist.

  6. Het totaliteitspad van een eclips loopt vaak door niet-toeristische gebieden.  Als Volkssterrenwacht vinden wij het belangrijk dat we ook de lokale bevolking zo goed mogelijk informeren over wat er gaat gebeuren.  We nodigen hen uit om samen met ons de eclips waar te nemen en te genieten van het spectakel.  Daarbij hebben we veel aandacht voor de oogveiligheid, we hebben steeds een reserve-voorraad eclipsbrillen bij de hand!  7. Urania's astroreizen worden steeds georganiseerd door een erkende touroperator, zodat een professionele reisorganisatie verzekerd is.  Wij werken hiervoor samen met verschillende reispartners, in functie van de bestemming.

  8. "Climate is what you expect, weather is what you get".  Hoe goed we een reis ook voorbereiden, de weergoden beïnvloeden kunnen we niet.  We stellen wel alles in het werk om een zo gunstig mogelijke locatie te kiezen en voorzien - in de mate van het mogelijke en in functie van de bestemming en het aantal deelnemers - ook steeds een plan B.  9. Eclipsen brengen je soms naar de andere kant van de wereld. Natuurlijk maken we van die gelegenheid dan gebruik om dat stukje van de wereld grondig te verkennen! Met meer dan 20 jaar ervaring in het samenstellen en begeleiden van astronomisch getinte reizen, weten we telkens weer een uniek en origineel reisprogramma samen te stellen.

 

 

 

eclipsreizen - totale zonsverduistering Oeganda 2013

Oeganda, 2013

 

 

Voorbije eclipsreizen

Totale zonsverduistering van 21 augustus 2017: Reisverslag van de eclipsreizen naar de Verenigde Staten

Ringvormige zonsverduistering van 26 februari 2017: Reisverslag van de eclipsreis naar Chili

Ringvormige zonsverduistering van 1 september 2016: Reisverslag van de eclipsreis naar La Réunion

Totale zonsverduistering van 9 maart 2016: Reisverslag van de eclipsreis naar Indonesië

Totale zonsverduistering van 20 maart 2015: Reisverslag van de eclipsreis naar de Faroer

Totale zonsverduistering van 3 november 2013: Reisverslag van de eclipsreis naar Oeganda

Totale zonsverduistering van 13 november 2012: Reisverslag van de eclipsreis naar Australië

Ringvormige zonsverduistering van 20 mei 2012: Reisverslag van de eclipsreis naar de Verenigde Staten

 

eclipsreizen - totale zonsverduistering Mongolië 2008

Mongolië, 2008

 

Reisherinneringen van onze eclipsreizigers

Ontdek wat reizen met Urania's eclipsreizen precies inhoudt door de verhalen, foto's en films van onze eclipsreizigers.

Marc Hens, 12 eclipsreizen met Urania's astroreizen

Walter Van Regemortel, 10 eclipsreizen met Urania's astroreizen

Freddy Hordies, 7 eclipsreizen met Urania's astroreizen

 

Reis je individueel naar een eclips? In de Urania Astroshop vind je alle nodige materiaal zoals eclipsbrillen, zonnefilters,...

 

Urania's eclipsreizen staan open voor alle belangstellenden!  Iedereen is welkom, astronomische voorkennis of Urania-lidmaatschap zijn niet vereist.

Volg de astroreizen op Facebook: https://www.facebook.com/astroreizen

Maak ook kennis met onze overige astroreizen: http://www.urania.be/urania/astroreizen en https://www.astroreizen.com

 

 

 


Foto: Tom Alderweireldt

 

Is er iets onduidelijk? Heb je een fout gevonden? Mail ons!