Over Urania's astroreizen

Het begon allemaal in 1996....

....met een eerste verkenningsreis naar het Canarische eiland Tenerife.

Later dat jaar volgde de eerste "echte" groepsreis naar Tenerife: met een 30-tal enthousiastelingen verbleven we een week in het intussen ter ziele gegane Ten Bel, maakten er kennis met een schitterende sterrenhemel in het nationaal park Las Canadas del Teide, bezochten de professionele sterrenwacht Izana (en moesten er gaan lopen omwille van een plots opstekende sneeuwstorm....), en kregen de smaak van de astroreizen helemaal te pakken!

Tenerife

 

Bijna 20 jaar later....

... bereisden we, tijdens meer dan 100 astroreizen, meer dan 30 bestemmingen wereldwijd om zonsverduisteringen, poollicht, meteorenstormen en andere hemelverschijnselen te observeren, om 's werelds grootste sterrenwachten en andere astronomische bezienswaardigheden te bezoeken en om niet-door-wolken-bedekte en niet-door-licht-vervuilde sterrenhemels waar te nemen.  Dat we tegelijkertijd kunnen genieten van de mooiste natuurpracht en kennis kunnen maken met uiteenlopende gebruiken en gewoonten in verschillende continenten, ervaren onze astroreizigers beslist als een meerwaarde!

Astroreizenkaart

 

Verschillende thema's

Eenmaal een totale zonsverduistering meegemaakt, wil je dat opnieuw beleven!   Met ondertussen 30 eclipsreizen op de teller is het dan ook niet verwonderlijk dat velen toetraden tot de "astroreis-club" via een eclipsreis.
Alle info over Urania's eclipsreizen vind je op onze eclipsreizen-pagina.

Ook het poollicht observeren werkt verslavend.  We ondernamen poollichtreizen naar Canada, Alaska en IJsland. 
Alle info over Urania's poollichtreizen vind je op onze poollichtreizen-pagina.

Er zijn echter, naast eclipsen en poollicht, nog heel veel redenen om op astroreis te gaan...

Waarnemingsreizen

Op zoek gaan naar een betere sterrenhemel... dat was het begin van Urania's astroreizen. Mensen de mogelijkheid bieden een echte, donkere en heldere sterrenhemel te ervaren. Daarvoor trokken we in 1996 naar het Canarische eiland Tenerife, en dat doen we nog steeds.  We ondernamen tientallen reizen naar de Canarische eilanden -  naast Tenerife stond en staat ook het buureiland La Palma regelmatig in de reiskalender. 

Andere prachtige sterrenhemels vonden we in de woestijn: we reisden een aantal keer naar de Sinaï woestijn én hebben ondertussen een vaste stek in Namibië. 

Naast zonsverduisteringen en poollicht zijn er regelmatig zeldzame of minder zeldzame hemelverschijnselen, waarvan het observeren ervan een reis meer dan waard is.  Zo namen we op 5 juni 2012 de Venus-overgang waar in de Verenigde Staten.

Themareizen

Het bezoek aan een professionele sterrenwacht op een afgelegen of exotische locatie, aan een ruimtevaartinstallatie (inclusief het bijwonen van een lancering) of aan een historische astronomische site, het thema van een astroreis kan heel divers zijn. 

Een blik op de voorbije reizen of reisverslagen leert je dat éénieder met interesse in astronomische thema's zeker een reis naar zijn of haar gading vindt in het aanbod van Urania's astroreizen.

Mauna Kea - Hawaii

Schoolreizen

Een studiereis naar de sterren? Met Urania Mobiel en Urania's astroreizen is er vanalles mogelijk! Sinds 1998 begeleidt Urania schoolreizen naar Tenerife. Tijdens deze studietrips wordt er niet alleen aandacht besteed aan de onovertroffen sterrenhemel maar komen ook de geografie, geologie, klimatologie, fauna en flora van dit veelzijdige eiland aan bod. Deze reizen worden op maat gemaakt in functie van het niveau en de interesse van de leerlingen.

Meer weten over Urania's astroreizen?
Contacteer Werner Hamelinck via wh@urania.be of telefonisch op + 32 (0)475 29 11 59

Is er iets onduidelijk? Heb je een fout gevonden? Mail ons!