Reisverslag poollichtreis naar IJsland

Datum: 
24 november 2019 tot 01 december 2019

Tijdens een onwaarschijnlijke week - met 7 heldere dagen en evenveel poollichtnachten - genoten 12 astroreizigers van alle facetten van wonderlijk IJsland!

Hieronder een reisverslagje!

Bekijk alvast het foto-album!

 

Op 24 november scheepten 12 poollicht-liefhebbers in op vlucht FI555 van Icelandair naar Keflavik.  Al bij het landen in IJsland zag het weer er veelbelovend uit!

Zelfs in een felverlicht Reijkjavik kon deelnemer Rudi Knops al een zweem poollicht vangen tijdens de eerste nacht!

 

De volgende dag startte onder een wolkenloze hemel met een sightseeing doorheen Reykjavik en langsheen het beroemde Höfði, het huis waar Ronald Reagan en Michael Gorbatsjov geschiedenis schreven. Het zou wennen worden, IJsland zonder wolken!

 

Wandeling naar de krater van de Grábrók-vulkaan, een 170 meter hoge krater ten noordoosten van het Hreðavatn meer. De lage zonnestand zorgde voor ideel licht om te fotograferen.

 

Hraunfossar, de lava waterval. Plots uit het niets komt een massa water te voorschijn die over een afstand van ettelijke honderden meters naar beneden stort. Geen Mozes hier om water uit de rotsen slaat, maar een ondergrondse smeltrivier van het ijs van de Langjökull, de tweede grootste gletsjer van IJsland.

 

Het Skaftafell National Park met een uitzicht op de enorme spoelzandvlakte

 

Gullfoss of de Gouden Waterval. Gelegen tussen de Langjökull en de Höfsjökull is het hier bitter koud, maar daardoor kunnen we dan ook genieten van een bevroren waterval.

 

Geysir, of de moeder aller geisers doet het niet meer. Maar zijn kleine broertje Strokkur gaat nu terecht met alle eer lopen.

 

 

 En elke nacht... poollicht! Alle maanden is de poollicht activiteit enorm, en daar konden wij deze week tenvolle van genieten...

Meer poollicht-foto's in het online foto-album!