Ruimtevaartreis naar de Verenigde Staten

Datum: 
02 december 2019 tot 14 december 2019

Reis naar Washington en Florida, in het teken van 50 jaar maanlanding.

In samenwerking met Davidsfonds Cultuurreizen.

 

 

Programma

 

DAG 1: Brussel - Washington D.C.

Vlucht naar Washington D.C. en korte verkennende rondrit in de hoofdstad van de VS.

 

DAG 2: Washington D.C. O

Waar beter starten dan met een uitgebreid bezoek aan het Smithsonian Air and Space Museum op de Mall. Het museum herbergt een schat aan toestellen, raketten, documenten en objecten die de geschiedenis vertellen van de Amerikaanse ruimtevaart.

 

 

DAG 3: Washington D.C. O

U start de dag met een wandeling langs het Witte Huis en een bezoek aan het Capitool (o.v.). In de namiddag verkent u de monumenten rond de Mall: Washington Monument, Lincoln Memorial, het Vietnam Veterans Memorial en de memorialen van Jefferson, Martin Luther King, F.D. Roosevelt en Albert Einstein.

 

DAG 4: Washington D.C. O

Iets buiten de stad, nabij de luchthaven van Dulles bezoekt u het Steven F. Udvar-Hazy Center, de annex van het Air and Space Museum. Hier vindt u niet alleen de space shuttle Discovery, maar ook de Enola Gay, een concorde en de Belgische spacelab hardware IGLOO. Op de terugweg rijdt u langs het Pentagon en bezoekt u het Arlington National Cemetery, de laatste rustplaats van vele militairen (en bv. ook de astronauten van de Challenger) en ook van J.F. Kennedy en zijn echtgenote Jackie.

 

DAG 5: Washington D.C. O-A

Ten noordoosten van de stad ligt NASA’s Goddard Space Flight Center, sinds 1959 het ruimtevaartcomplex van de organisatie en nog steeds een onderzoekslaboratorium. Terug in Washington D.C. heeft u wat vrije tijd voor shopping of eigen bezoek. Gezamenlijk avondmaal in een lokaal restaurant.

 

DAG 6: Washington D.C. - Orlando - Sarasota O

Binnenlandse vlucht van Washington D.C. naar Orlando. U rijdt met de autocar verder naar Sarasota aan de westkust van Florida.

 

DAG 7: Sarasota - Fort Myers - Sarasota O

Busrit naar Fort Myers voor een bezoek aan de grote Edison & Ford Winter Estates. Het winterverblijf van uitvinder Thomas Edison en aanpalend dat van autobouwer Henry Ford omvat vele historische gebouwen, woonhuizen, Edison’s studio, het Edison Botanic Research Laboratory en een museum over deze twee creatievelingen.

 

DAG 8: Sarasota - Cape Canaveral O

In Sarasota neemt u de tijd om het Ringling Museum te ontdekken. Dit uitgebreide domein van een van de legendarische circusbroers omvat een interessant Circus Museum, het woonhuis van John Ringling in Venetiaanse stijl: Ca’ d’ Zan en een bijzonder grote en rijke kunstcollectie die zijn gelijke in het zuiden van de VS amper kent (o.a. Rubens, Van Dyck, Veronese, El Greco, Velazquez …). U rijdt nadien van de west- naar de oostkust van Florida.

 

DAG 9 & 10: Cape Canaveral O

Twee volle dagen voor uitgebreide bezoeken aan het wereldberoemde Kennedy Space Center. Hier vindt u de space shuttle Atlantis waarmee Dirk Frimout de ruimte in trok, de gigantische Saturn V raket en heel wat interactieve tentoonstellingen, presentaties, films ... Een busrit op het immense complex brengt u ook langs vele gebouwen, lanceerplatformen en landingsbanen die worden gebruikt voor de ruimtevaart. In de buurt vindt u ook Space Commerce Way met de nieuwgebouwde fabrieken van Blue Origin en OneWeb!

 

DAG 11: Cape Canaveral O-A

Een laatste bezoek in Titusville aan het American Space Museum & Space Walk of Fame en het Space View Park met monumenten voor Mercury, Gemini, Apollo en de shuttle. Gezamenlijk avondmaal in een lokaal restaurant.

 

DAG 12: Orlando - Washington D.C. O

Transfer naar de luchthaven van Orlando voor de binnenlandse vlucht naar Washington D.C. en aansluitend terugvlucht naar Brussel.

 

DAG 13: Brussel

Aankomst in Brussel.

 

 

Praktische informatie

REISDATA

→ ma 2 december 2019

← za 14 december 2019

 

REISSOM PER PERS.

2-persoonskamer: € 3.995

toeslag 2-persoonskamer voor singlegebruik: € 1.075

korting met Davidsfonds Cultuurkaart: € 60

min. 15, max. 25 personen

 

INBEGREPEN

  • De toegangsgelden voor de vermelde bezoeken (waarde: € 175)

  • Nederlandstalige reisleiding en deskundige toelichting door Werner Hamelinck

  • Voorreisvergadering bij Volkssterrenwacht Urania

  • Lokale Engelstalige gidsen

  • Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs

  • Overnachtingen met ontbijt in de kwaliteitsvolle hotels Hilton Garden Inn Georgetown in Washington D.C., Embassy Suites by Hilton in Sarasota en Radisson Resort at the Port in Cape Canaveral (of gelijkwaardig)

  • 2 avondmalen in lokale restaurants

  • Vluchten Brussel - Washington D.C. en Washington D.C. - Orlando, telkens h/t met United, de luchthaventaksen en CO2-compensatie

  • Transfers en vervoer ter plaatse in comfortabele autocar. In Washington D.C. gebeuren vele verplaatsingen te voet of met het openbaar vervoer (inbegrepen in de reissom)

  • Annulerings-, bagage- en bijstandsverzekering

 

VLUCHTGEGEVENS (o.v.)

02/12 Brussel 11.55 u. - Washington D.C. 14.35 u.

07/12 Washington D.C. 12.46 u. - Orlando 15.05 u.

13/12 Orlando 13.30 u. - Washington D.C. 15.42 u.

13/12 Washington D.C. 17.55 u. - Brussel 07.15 u. (op 14/12)

 

Deze reis wordt georganiseerd door Omnia Travel.

Aanmelden voor deze reis: stuur een e-mail naar werner.hamelinck@astroreizen.be of bel +32 475 29 11 59