Bezoeken

Beperkte heropening van het bezoekerscentrum vanaf 18 mei 2020

Ons bezoekerscentrum is open op woensdag- en zondagnamiddag en op vrijdagavond.

Woensdag 20, vrijdag 22 en zondag 24 mei zijn exclusief voor Uranialeden. Om een plaats te reserveren, dient het online formulier te worden ingevuld.

Vanaf woensdag 27 mei 2020 verwelkomen we graag het grote publiek!

Zondag 31 mei (Pinksteren) zijn we GESLOTEN.

 

Vooraf reserveren voor een bezoekmoment is verplicht en kan enkel online

We houden het graag veilig, zowel voor jou als voor onze medewerkers! Daarom is het aantal bezoekers per bezoekmoment beperkt tot 12 personen.

Een bezoekmoment bestaat uit:

  • Vrij bezoek aan de tentoonstellingsruimte. 
  • Planetariumvoorstelling (30 minuten)
  • Full-domefilm (30 minuten)
  • Bezoek aan de waarnemingstoren met kijkmoment bij helder weer. 

Het dragen van een mondmasker is verplicht! Bezoekers die niet over een mondmasker beschikken, kunnen aan het onthaal een mondmasker aanschaffen (kostprijs: 1 euro).

Groepsbezoeken zijn momenteel nog niet mogelijk.

Lees hier hoe het bezoek praktisch verloopt in coronatijd!

 

Urania bezoeken is een aangename en leerrijke ervaring. Naargelang je wensen bieden we verschillende formules aan om de sterrenwacht en enkele aanverwante instellingen te bezoeken of om een korte inleiding te krijgen in de sterrenkunde. Al deze bezoekvormen zijn in hoge mate aan te passen aan je specifieke wensen. Bovendien kunnen de rondleidingen gegeven worden in het Nederlands, het Frans, het Engels en het Duits.

Individueel bezoek aan het bezoekerscentrum: een planetariumvoorstelling, een kijkmoment en een korte inleiding in de sterrenkunde, voor individuele bezoekers en gezinnen.

Groepsbezoeken: een verzorgde inleiding in de sterrenkunde en rondleiding door de sterrenwacht, voor groepen vanaf 15 personen.

Schoolbezoeken: een verzorgde inleiding in de sterrenkunde en rondleiding door de sterrenwacht, voor scholen vanaf 19 leerlingen.

VIP-bezoeken: een complete, standingvolle en aangename uitstap voor je bedrijf of organisatie.

Combibezoek AED Studios - Urania: laat je in groep verwonderen door de filmwereld en de echte sterren.

Voor een uitgebreidere inleiding in de sterrenkunde organiseert Urania een aantal cursussen over allerlei facetten van de sterrenkunde.

 

Schoolbezoek aanvragen Groepsbezoek aanvragen

 

P.S. Geen mogelijkheid om naar Urania af te zakken?  Ontdek onze mobiele sterrenwacht Urania Mobiel.  Dat is sterrenkunde in het comfort van je eigen werkplek, jeugdhuis of thuis!

Is er iets onduidelijk? Heb je een fout gevonden? Mail ons!