Bibliotheek

HEROPENING bibliotheek vanaf vrijdag 12 juni.

De bibliotheek zal vanaf 12 juni tot eind augustus open zijn op dinsdag- en vrijdagavond van 19.30 uur tot 22 uur.

De bibliotheek zal tevens open zijn op de momenten van de inhaallessen.

Vanaf september gelden terug de normale openingsuren (zie reglement)

Gelieve de geldende veiligheidsmaatregelen te respecteren:

- handen ontsmetten verplicht bij het binnenkomen.

- mondmasker verplicht (vanaf 12 jaar).

- niet meer dan 2 bezoekers gelijktijdig in de bib.

- raak enkel de boeken aan die je wilt ontlenen.

 

Ook de bibliotheek is gesloten omwille van de coronamaatregelen.

Vanaf 11 mei 2020 starten we met een afhaalbibliotheek! (ENKEL VOOR URANIALEDEN)

Hoe werkt het?

1/ Zoek de boeken die je wilt ontlenen op in de lijsten onderaan deze pagina.

2/ Vul het aanvraagformulier in.

3/ Je zal gecontacteerd worden door Jozefa De Laet (per e-mail of telefonisch). Zij zal je laten weten of de gevraagde boeken beschikbaar zijn, en indien ja, met jou afspreken wanneer je de boeken kan afhalen bij Urania. Er wordt bij voorkeur een afhaalmoment tijdens de kantooruren vastgelegd.

4/ Je komt op het afgesproken tijdstip langs om de boeken op te halen. De hoofdingang en de achteringang zijn gesloten. Kom langs de zij-ingang (de kant waar de bibliotheek is).  Kom je met de wagen, dan kan je even parkeren op de personeelsoprit aan dezelfde zijkant.

5/ Voor je jouw veiligheid en die van onze medewerkers vragen we je het afhaaltijdstip te respecteren en een mondmasker te dragen.

 

 

De Urania bibliotheek

De Urania-bibliotheek is de grootste sterrenkundige privé-bibliotheek van België. Je vindt er meer dan 3200 boeken, 20 verschillende tijdschriftabonnementen en andere informatie over sterrenkunde. Zowel beginners als gevorderden halen er hun boekenhart op voor een grote verscheidenheid aan onderwerpen. Ook voor jeugdige lezers is er een eigen afdeling!

Uitleningen gebeuren enkel aan personen in het bezit van een lezerskaart. De uitleningstermijn bedraagt drie weken en is tweemaal verlengbaar. Een lezerskaart kost 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen en studenten. Uranialeden ontvangen de lezerskaart gratis!

Tijdschriften zijn niet ontleenbaar. Je kan ze raadplegen en eventueel kopiëren (0,10 EUR per kopie).

Daarnaast heeft Urania ook een mediatheek met astronomische films (op DVD) en didactisch materiaal. DVD's worden alleen uitgeleend aan Uranialeden.

     

Naast de bibliotheek vind je het prikbord met actuele krantenknipsels rond sterrenkunde, ruimtevaart en aanverwante wetenschappen.

De biblio- en mediatheek is geopend op dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond van 19u45 tot 22u30, en op woensdag van 14u  tot 16u. Tijdens de vakantieperiodes is de bib gesloten op donderdagavond.

 De volledige catalogus vind je op papier op de tafels in de bibliotheek, of in pdf-formaat onderaan deze pagina.

Ben je op zoek naar een specifiek werk? Hoofdbibliothecaris Jozefa De Laet en haar bibliotheekteam staan je met raad en daad bij!  

 

 

 

 

 

 

 

Is er iets onduidelijk? Heb je een fout gevonden? Mail ons!