Bibliotheek

De Urania bibliotheek

De Urania-bibliotheek is de grootste sterrenkundige privé-bibliotheek van België. Je vindt er meer dan 3200 boeken, 20 verschillende tijdschriftabonnementen en andere informatie over sterrenkunde. Zowel beginners als gevorderden halen er hun boekenhart op voor een grote verscheidenheid aan onderwerpen. Ook voor jeugdige lezers is er een eigen afdeling!

Uitleningen gebeuren enkel aan personen in het bezit van een lezerskaart. De uitleningstermijn bedraagt drie weken en is tweemaal verlengbaar. Een lezerskaart kost 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen en studenten. Uranialeden ontvangen de lezerskaart gratis!

Tijdschriften zijn niet ontleenbaar. Je kan ze raadplegen en eventueel kopiëren (0,10 EUR per kopie).

Daarnaast heeft Urania ook een mediatheek met astronomische films (op DVD) en didactisch materiaal. DVD's worden alleen uitgeleend aan Uranialeden.

     

Naast de bibliotheek vind je het prikbord met actuele krantenknipsels rond sterrenkunde, ruimtevaart en aanverwante wetenschappen.

De biblio- en mediatheek is geopend op dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond van 19u30 tot 22u15. Tijdens de vakantieperiodes is de bib gesloten op donderdagavond.

 De volledige catalogus vind je op papier op de tafels in de bibliotheek, of in pdf-formaat onderaan deze pagina.

Ben je op zoek naar een specifiek werk? Hoofdbibliothecaris Jozefa De Laet en haar bibliotheekteam staan je met raad en daad bij!  

 

 

 

 

 

 

 

Bestanden: 
BijlageGrootte
PDF icon BIBlijstcategorie2023.pdf268.77 KB
PDF icon BIBlijstboeken2023.pdf1.21 MB

Is er iets onduidelijk? Heb je een fout gevonden? Mail ons!