Cursussen

UPDATE 15 DECEMBER 2020

 

In januari 2021 starten de cursussen terug in "lockdown-modus", d.w.z. dat de lessen gegeven worden ZONDER publiek. 

Cursisten met een LOKAAL-PAS krijgen een tijdelijke video-pas zodat ook zij, zolang er niet ter plaatse mag gekomen worden, de lessen online kunnen volgen.

 

BELANGRIJKE INFO i.v.m. CURSUSJAAR 2020 - 2021

Het cursusjaar 2020 – 2021 zal anders verlopen dan we gewend zijn.

Momenteel (3 augustus 2020) gaan we ervan uit dat we in september met ons cursusjaar kunnen starten, zij het met de nodige veiligheidsmaatregelen.

Concreet betekent dit o.a. dat het aantal cursisten dat ter plaatse bij Urania wordt toegelaten, beperkt zal worden. De aanwezige cursisten worden geacht de dan geldende veiligheidsmaatregelen correct na te leven!

Om toch zoveel mogelijk mensen de kans te geven onze cursussen te volgen, werkten we nieuwe cursusformules uit! Vanaf september bieden we een aantal cursussen ook online aan!

Cursisten kunnen vanaf nu kiezen tussen 3 CURSUSFORMULES!

Cursusformule “LOKAAL-PAS”

Je volgt de cursus ter plaatse in onze lokalen, uiteraard indien toegelaten en in overeenstemming met de geldende maatregelen. 

Cursusformule “VIDEO-PAS”

Je volgt de cursus online, via een persoonlijke en beveiligde link. Je kan de les zo vaak herbekijken als je wilt. De lessen komen online 1 dag na de fysieke les en blijven beschikbaar tot aan het einde van het cursusjaar.

Als je voor deze formule kiest, kan je de lessen NIET ter plaatse bijwonen. Als lid ben je uiteraard altijd welkom tijdens onze openingsuren, maar je hebt geen toegang tot de lessen.

Om de online lessen te kunnen volgen, dien je een account aan te maken op de Urania-website. 

Cursusformule “COMBI-PAS”

Combinatie van beide bovenstaande formules: je mag de lessen ter plaatse volgen, maar je krijgt ook toegang tot de online lessen, via een persoonlijke en beveiligde link.

 

De prijzen voor de verschillende formules vind je op de desbetreffende cursuspagina’s.

Daarnaast pasten we ook onze cursuskalender aan. Om al onze cursussen te kunnen inplannen met het maximaal aantal aanwezigen ter plaatse, voorzien we een extra cursusavond op woensdag.

Hieronder de cursusagenda voor het werkjaar 2020-2021.

   

  GROTE ZAAL AUDITORIUM
AVOND    
Dinsdag    
Najaar Seminaries Sterrenkunde Seminaries Sterrenkunde
Voorjaar Seminaries Sterrenkunde Seminaries Sterrenkunde
Woensdag    
Najaar Ruimtevaart  
Voorjaar Astrofysica  
Donderdag    
Najaar Basiscursus Sterrenkunde  
Voorjaar Basiscursus Sterrenkunde  
Vrijdag    
Najaar Korte cursus Sterrenkunde  
Voorjaar (1) Nightscapes  
Voorjaar (2) Hoge-energie-astrofysica (deel 1)  
DAG    
Maandag    
Voorjaar Dagcursus Sterrenkunde  
Dinsdag    
Voorjaar Dagcursus Weerkunde  
Zaterdag    
Week 1 Sterrenpluisjes Jeugdcursus
Week 2 Sterrenstofjes Jeugdcursus
Week 3 Sterrenplukkers Jeugdcursus
Week 4   Jeugdcursus

 

 

 

Ben je geboeid door het heelal? Wil je de sterrenbeelden aan de hemel kunnen herkennen? Wil je meer te weten komen over het zonnestelsel? Heb je er altijd van gedroomd je eigen telescoop te bouwen?

Maak dan kennis met het uitgebreide cursusaanbod van Urania! Elk jaar organiseert de sterrenwacht een aantal cursussen rond astronomie en aanverwante wetenschappen. Jong, heel jong of minder jong, beginner of ervaren amateur-astronoom, theorie of praktijk, er is voor elk wat wils! Het Urania-cursusjaar begint in september en eindigt in mei. Het bestaat uit twee semesters: de najaarscursussen starten in september en eindigen met de kerstvakantie. De voorjaarscursussen starten in januari en eindigen in mei. De meeste lessen gaan 's avonds door, maar enkele cursussen vinden overdag plaats. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen.

Voor de allerjongsten zijn er de SterrenpluisjesSterrenstofjes en Sterrenplukkers: één halve dag per maand, op zaterdag.

In de linkerbalk vind je het overzicht van het cursusaanbod. Klik op de titel van de cursus voor meer informatie en het overzicht van de cursusinhoud.

Om deel te nemen aan deze cursussen dien je lid te zijn van Urania. 

Het Urania-lidmaatschap loopt steeds van september tot september. Je kan het hele jaar door lid worden, maar je lidmaatschap eindigt begin september.

Om een cursus te volgen die in september 2020 start, dien je dus lid te zijn voor het werkjaar 2020-2021.

 

 

 Inschrijven doe je online via deze pagina:  https://www.urania.be/urania/overons/lidmaatschap

Je inschrijving wordt pas verwerkt nadat we de betaling ontvangen hebben.

 

 

Volgende cursussen

Onderwerp Datum Cursus
Sterren en sterrenstelsels *** UITGESTELD *** 08/05/2021 - 10:00 Sterrenplukkers (Voorjaar)
Entropie, een belangrijke maar eerder onzichtbare (dans)partner in de wetenschap 18/05/2021 - 20:00 Seminaries Sterrenkunde (Voorjaar)
Waterraketjes 29/05/2021 - 10:00 Sterrenstofjes (Voorjaar)

Cursusbestanden