Cursussen

Belangrijke info i.v.m. cursusjaar 2020 - 2021

Op dit moment (eind april 2020) weten we niet welke maatregelen in het kader van de coronacrisis van kracht zullen zijn bij de start van en in de loop van het volgende Urania-werkjaar. Het is mogelijk dat er beperkingen zullen zijn op het aantal personen dat tegelijkertijd in onze lokalen toegelaten wordt, in functie van de beschikbare oppervlakte, en dat dit gevolgen heeft voor het aantal deelnemers dat kan toegelaten worden om de lessen ter plaatse bij Urania te volgen.

Desgevallend zal de volgorde van inschrijving bepalend zijn voor het al dan niet kunnen deelnemen aan de cursus. Cursisten die hierdoor uit de boot zouden vallen, zullen het reeds betaalde inschrijvingsgeld terugbetaald krijgen.

 

Ben je geboeid door het heelal? Wil je de sterrenbeelden aan de hemel kunnen herkennen? Wil je meer te weten komen over het zonnestelsel? Heb je er altijd van gedroomd je eigen telescoop te bouwen?

Maak dan kennis met het uitgebreide cursusaanbod van Urania! Elk jaar organiseert de sterrenwacht een aantal cursussen rond astronomie en aanverwante wetenschappen. Jong, heel jong of minder jong, beginner of ervaren amateur-astronoom, theorie of praktijk, er is voor elk wat wils! Het Urania-cursusjaar begint in september en eindigt in mei. Het bestaat uit twee semesters: de najaarscursussen starten in september en eindigen met de kerstvakantie. De voorjaarscursussen starten in januari en eindigen in mei. De meeste lessen gaan 's avonds door, maar enkele cursussen vinden overdag plaats. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen.

Voor de allerjongsten zijn er de SterrenpluisjesSterrenstofjes en Sterrenplukkers: één halve dag per maand, op zaterdag.

In de linkerbalk vind je het overzicht van het cursusaanbod. Klik op de titel van de cursus voor meer informatie en het overzicht van de cursusinhoud.

Om deel te nemen aan deze cursussen dien je lid te zijn van Urania. 

Het Urania-lidmaatschap loopt steeds van september tot september. Je kan het hele jaar door lid worden, maar je lidmaatschap eindigt begin september.

Om een cursus te volgen die in september 2020 start, dien je dus lid te zijn voor het werkjaar 2020-2021.

 

 

 Inschrijven doe je online via deze pagina:  https://www.urania.be/urania/overons/lidmaatschap

Je inschrijving wordt pas verwerkt nadat we de betaling ontvangen hebben.

 

 

Volgende cursussen

Momenteel zijn er geen lessen gepland voor het geslecteerde werkjaar.

Cursusbestanden

Het Planetenstelsel 23/01/2020 - 08:25 Dagcursus
De hemelkalender 06/01/2020 - 19:03 Dagcursus
S1.10 Grafeen 12/12/2019 - 14:43 Seminaries Sterrenkunde