Cursus Ruimtevaart

Deze cursus wordt aangeboden in 3 CURSUSFORMULES!

Cursusformule “LOKAAL-PAS”

Je volgt de cursus ter plaatse in onze lokalen, uiteraard indien toegelaten en in overeenstemming met de geldende maatregelen. 

Cursusformule “VIDEO-PAS”

Je volgt de cursus online, via een persoonlijke en beveiligde link. Je kan de les zo vaak herbekijken als je wilt. De lessen komen online enkele dagen na de fysieke les en blijven beschikbaar tot aan het einde van het cursusjaar.

Als je voor deze formule kiest, kan je de lessen NIET ter plaatse bijwonen. Als lid ben je uiteraard altijd welkom tijdens onze openingsuren, maar je hebt geen toegang tot de lessen.

Om de online lessen te kunnen volgen, moet je een account hebben op de Urania-website. 

Cursusformule “COMBI-PAS”

Combinatie van beide bovenstaande formules: je mag de lessen ter plaatse volgen, maar je krijgt ook toegang tot de online lessen, via een persoonlijke en beveiligde link. 

 

 

 De cursus ter plaatse gaat door op MAANDAGNAMIDDAG, van 14 u. tot 16 u.  Start op maandag 4 oktober 2021

 

Ruimtevaart en haar toepassingen, het is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Een cursus ruimtevaart mocht dan ook niet ontbreken in het Urania-aanbod.

Beginnen doen we – hoe kan het ook anders – met het begin. Van de V2 naar de Maan. Nadien kwamen de ruimtestations, met het International Space Station als uitschieter, al zou dit (Amerikaans) ruimtestation er misschien nooit gekomen zijn zonder de ervaring van de Russen met Salyut en Mir. Geen ruimtevaart zonder raketten. We gaan niet alleen na hoe een raket werkt maar we bekijken ook de verschillende types. En dan hebben we het niet alleen over wegwerpraketten en herbruikbare raketten. Raketten lanceren satellieten. Welke banen komen daarbij kijken? Wat zijn de toepassingen en welke evoluties kunnen we de volgende jaren verwachten.

Maar die ruimtetuigen draaien niet alleen rond de aarde, we kijken ook eens naar de (inter)planetaire sondes. Ondertussen wordt de ruimtevaart meer en meer “commercieel” en zien we allerlei nieuwe toepassingen. En wie weet wordt het niet NASA maar een privé-organisatie die de eerste mens opnieuw naar de maan stuurt. Of Mars verovert.

 

 

Deze reeks bestaat uit 8 lessen.

 

CURSUSKOST 

LOKAAL-PAS: 20 euro

VIDEO-PAS: 25 euro

COMBI-PAS: 35 euro

 

Om deel te nemen aan deze cursus dien je lid te zijn van Urania.

Inschrijven doe je  via de ONLINE ACTIVITEITENSHOP.

 

 

Lessen

Momenteel zijn er geen lessen gepland voor het geslecteerde werkjaar.