Cursus Ruimtevaart

Deze cursus wordt aangeboden in 3 CURSUSFORMULES!

Cursusformule “LOKAAL-PAS”

Je volgt de cursus ter plaatse in onze lokalen, uiteraard indien toegelaten en in overeenstemming met de geldende maatregelen. 

Cursusformule “VIDEO-PAS”

Je volgt de cursus online, via een persoonlijke en beveiligde link. Je kan de les zo vaak herbekijken als je wilt. De lessen komen online enkele dagen na de fysieke les en blijven beschikbaar tot aan het einde van het cursusjaar.

Als je voor deze formule kiest, kan je de lessen NIET ter plaatse bijwonen. Als lid ben je uiteraard altijd welkom tijdens onze openingsuren, maar je hebt geen toegang tot de lessen.

Om de online lessen te kunnen volgen, moet je een account hebben op de Urania-website. 

Cursusformule “COMBI-PAS”

Combinatie van beide bovenstaande formules: je mag de lessen ter plaatse volgen, maar je krijgt ook toegang tot de online lessen, via een persoonlijke en beveiligde link. 

 

 

NIEUWE FORMULE! Maandelijkse lessenreeks "Actuele Ruimtevaart"

Elke 3de vrijdag van de maand bespreekt ruimtevaartbabbelaar Koen Geukens de recentste ontwikkelingen in de ruimtevaart.

START OP VRIJDAGAVOND 21 OKTOBER 2022

 

In elke les kijken we terug op de ruimtevaartactualiteit van de voorbije weken. Met bijvoorbeeld een overzicht van lanceringen, met extra toelichting bij de belangrijkste, de meest opvallende, de meest eigenaardige, ... .

Ook de gebeurtenissen in de twee ruimtestations komen aan bod. Zowel het International Space Station (ISS) als het Chinese. Met achtergrondinfo over bevoorrading, bemande vluchten en de toekomst van het ISS. Uiteraard is er aandacht voor de gebeurtenissen op Starbase, waar Elon Musk en zijn mensen ijverig werken aan Starship. Een versie van dat Starship gaat door NASA gebruikt worden als maanlander voor het Artemisprogramma.

Ondertussen loopt de onbemande verkenning van de maan verder, alsook van de rest van het zonnestelsel via allerlei (inter)planetaire ruimtesondes.

In de eerste les zal wat meer aandacht besteed worden aan enkele basisbegrippen over raketten, satellieten en hun banen. 

 

   

 

Deze reeks bestaat uit 7 lessen.

 

CURSUSKOST 

LOKAAL-PAS: 20 euro

VIDEO-PAS: 25 euro

COMBI-PAS: 35 euro

 

Om deel te nemen aan deze cursus dien je lid te zijn van Urania.

Inschrijven doe je  via de ONLINE ACTIVITEITENSHOP.

 

Lessen

Najaar
Onderwerp Datum Lesgever
Actuele ruimtevaart 21/10/2022 - 20:00 Koen Geukens
Actuele ruimtevaart 18/11/2022 - 20:00 Koen Geukens
Actuele ruimtevaart 16/12/2022 - 20:00 Koen Geukens
Voorjaar
Onderwerp Datum Lesgever
Actuele ruimtevaart 20/01/2023 - 20:00 Koen Geukens
Actuele ruimtevaart 17/02/2023 - 20:00 Koen Geukens
Actuele ruimtevaart 17/03/2023 - 20:00 Koen Geukens
Actuele ruimtevaart 21/04/2023 - 20:00 Koen Geukens