Seminaries Sterrenkunde

*** UPDATE  AUGUSTUS 2022***

  

Deze cursus wordt aangeboden in 3 CURSUSFORMULES!

Cursusformule “LOKAAL-PAS”

Je volgt de cursus ter plaatse in onze lokalen, uiteraard indien toegelaten en in overeenstemming met de geldende maatregelen. 

Cursusformule “VIDEO-PAS”

Je volgt de cursus online, via een persoonlijke en beveiligde link. Je kan de les zo vaak herbekijken als je wilt. De lessen komen online enkele dagen na de fysieke les en blijven beschikbaar tot aan het einde van het cursusjaar.

Als je voor deze formule kiest, kan je de lessen NIET ter plaatse bijwonen. Als lid ben je uiteraard altijd welkom tijdens onze openingsuren, maar je hebt geen toegang tot de lessen.

Om de online lessen te kunnen volgen, moet je een account hebben op de Urania-website. 

Cursusformule “COMBI-PAS”

Combinatie van beide bovenstaande formules: je mag de lessen ter plaatse volgen, maar je krijgt ook toegang tot de online lessen, via een persoonlijke en beveiligde link. 

*** OPTIE SEMINARIES PLUS****

  • Deel 1 + Deel 2 + ALLE ONLINE LESSEN VAN HET CURSUSJAAR 2021 - 2022
  • In COMBI- of VIDEO-PAS optie

  

Samen met de Basiscursus Sterrenkunde, vormen de Seminaries Sterrenkunde het fundament van het Urania-cursusaanbod. 

Terwijl de Basiscursus de astronomie in haar geheel behandelt, worden in de Seminaries specifieke onderwerpen in detail uitgediept. Deze onderwerpen kunnen van jaar tot jaar veranderen.

Voor elk thema komt een specialist (een gevorderde waarnemer, een beroepsastronoom, …) aan het woord.

De voorkennis van wiskunde, natuurkunde en scheikunde nodig om de Seminaries Sterrenkunde te volgen, is deze van het niveau volledig hoger middelbaar onderwijs, wetenschappelijke opleiding. Ook wordt voorkennis van de Basiscursus Sterrenkunde verondersteld.

De lessenreeks bestaat uit 2 delen, waarvoor afzonderlijk kan ingeschreven worden: een najaarscyclus (deel 1: van september tot de kerstvakantie) en een voorjaarscyclus (deel 2: van januari tot mei)

De lessen gaan door op dinsdagavond van 20h tot 22h10.

 

CURSUSKOST (per cursusdeel)

LOKAAL-PAS : 25 euro 

VIDEO-PAS: 30 euro

COMBI-PAS: 40 euro

SEMINARIES PLUS - COMBI: 90 euro (dit omvat deel 1 + deel 2 van dit cursusjaar, in COMBI-PAS + VIDEO-PAS voor de lessen van vorig cursusjaar)

SEMINARIES PLUS - VIDEO: 70 euro (dit omvat deel 1 + deel 2 van dit cursusjaar, in VIDEO-PAS + VIDEO-PAS voor de lessen van vorig cursusjaar)

 

Om deel te nemen aan deze cursus dien je lid te zijn van Urania.

Inschrijven en betalen doe je bij voorkeur via de ONLINE ACTIVITEITENSHOP.

 Je kan ook het inschrijvingsformulier invullen en het verschuldigde bedrag overschrijven zoals aangegeven op de webpagina.

 

 

Lessen

Momenteel zijn er geen lessen gepland voor het geslecteerde werkjaar.