Workshop Nightscapes

*** UPDATE 15 DECEMBER 2020***

DEZE CURSUS ZAL PAS IN HET NAJAAR 2021 TERUG INGEPLAND WORDEN

 

Omwille van het interactieve karakter van de lessen is het niet mogelijk om de Workshop Nightscapes in de huidige omstandigheden veilig te laten doorgaan. 

(De reeds ingeschreven deelnemers ontvangen hierover spoedig verdere communicatie)

 

 

De laatste jaren is het fotograferen van de sterrenhemel met digitale camera’s in het bereik van bijna iedereen gekomen....

In deze workshop van drie lessen word je op weg geholpen om geslaagde astrofoto’s te maken met eenvoudig materiaal. Je start met het opfrissen van enkele basisprincipes en trekt er daarna op uit om sterrenbeelden en hemelverschijnselen te fotograferen.

Je leert hoe je astronomisch interessante én esthetisch geslaagde foto’s maakt. De ervaren Urania-lesgevers begeleiden je en leren hoe je je opnames nog beter maakt. Om goede interactie te garanderen, is het aantal deelnemers beperkt tot 15.

 

Voor wie zijn deze workshops bedoeld?

Iedereen met een basiskennis fotografie is welkom. Je weet hoe je je fototoestel manueel kan instellen (ISO, belichting, diafragma), en hoe je manueel kan scherpstellen. De rest leggen wij uit. Best bezit je geen al te oude digitale camera, en een (eenvoudig) statief. Point-and-shoot camera’s of smartphones zijn niet geschikt voor deze workshop. Astronomische basiskennis is welkom, maar niet noodzakelijk.

 

Deelnameprijs & inschrijven

Om deel te nemen dien je lid te zijn van Urania. Het Urania-lidmaatschap bedraagt 40 euro per jaar.

De deelnameprijs aan de workshop bedraagt 50,00 euro. Inschrijven doe je  via het online inschrijvingsformulier of op de sterrenwacht zelf, tijdens de openingsuren.

 

Praktisch

  • De workshop vindt plaats in de lokalen van Volkssterrenwacht Urania in Hove; bij helder weer kan de derde les plaatsvinden op onze observatielocatie in Broechem.

  • In januari kan het koud zijn; warme kleding is ten zeerste aanbevolen als we buiten gaan fotograferen.

  • De deelnemers zullen op voorhand een volledige briefing ontvangen.

  • In samenspraak kan met de deelnemers een bijkomende sessie op locatie worden afgesproken om extra ervaring op te doen (zonder meerprijs).

  • Om deze interactieve workshop op een goede manier te kunnen volgen, is het nodig zelf te beschikken over een camera en de handleiding ervan te hebben doorgenomen.

  • Benodigd materiaal: camera, statief, warme kleding, rode en witte zaklamp. Een draadontspanner en laptop kunnen nuttig zijn, maar zijn niet strikt noodzakelijk.

  • Heb je nog vragen? Stuur een mailtje naar nightscapes@urania.be

 

 

Lessen

Momenteel zijn er geen lessen gepland voor het geslecteerde werkjaar.