50 jaar Urania - de jaren 80 & 90

Op zondag 11 augustus duiken we opnieuw in het Urania-verleden, met deel 2 van 50 jaar Urania en een terugblik op 20 jaar totale zonsverduistering in België.

We keren terug naar de jaren '80 en '90, met als apotheose Eclips 99!

 

Wat mag je zoal verwachten?

  • Voorzitter Marc Gyssens vertelt over de jaren '80, de periode dat hij Urania-directeur was.  Het bezoek van wijlen Koning Boudewijn zal daarbij zeker aan bod komen.

 

 

  • In de jaren '90 vond een eerste verbouwing plaats, waarbij de bibiotheek verhuisde van het huidige onthaal naar de huidige kleine leszaal.

  • De jaren '90 was een periode van grote evenementen, zoals Echo of Space, zonsverduisterings- en komeetvluchten, en nog veel meer.... In die periode werd tevens het startschot gegeven voor Urania Mobiel en de Astroreizen. Aan de hand van origineel beeldmateriaal zal directeur Marc Van den Broeck, samen met Werner Hamelinck, je mee terugnemen naar deze boeiende periode.

  • Eclips 99 zorgde voor een nooit geziene mobilisatie bij Urania! In totaal bracht Urania zo'n 3000 eclipsliefhebbers naar het totaliteitsgebied, een waar huzarenstukje!

  • We sluiten af met een feestelijke receptie!

 

 

Deelname is gratis voor Uranialeden, inschrijven is noodzakelijk en kan via het inschrijvingsformulier.

 

 

Datum: 
zondag, 11 augustus, 2019 - 15:00 tot 18:00
Verantwoordelijke: 
-
Type Activiteit: 
Event