Ledenavond

Ledenavond 9 december - Voorstelling Werkgroep Astrofotografie

 

Tijdens de ledenavonden op vrijdagavond laten we je kennis maken met een activiteit van onze vereniging of een specifiek aspect van onze werking. 

Op vrijdagavond 9 december kom je alles te weten over onze werkgroep Astrofotografie, kortweg WAU (Werkgroep Astrofografie Urania)

Aanvang om 20 uur,  einde omstreeks 21.30 uur.

Activiteit voor Uranialeden, toegang is gratis, wel vooraf aanmelden via DIT FORMULIER.

 


Foto: Dirk Van Luyten

 

De Werkgroep Astrofotografie van Volkssterrenwacht Urania bundelt de kennis en kunde van de Uranialeden die geïnteresseerd zijn in het fotograferen van de sterrenhemel. Die fotografie gaat van heel eenvoudig, zoals de fotografie van sterrenbeelden of samenstanden, tot heel complex, zoals een langdurig belichte opname van een zwakke nevel met behulp van digitale camera's en de beeldbewerking die er nadien bij komt kijken.

Heel veel van die kennis en kunde zullen de werkgroepleden op eigen houtje moeten verwerven want astrofotografie is geen groepsgebeuren. Maar de Werkgroep Astrofotografie van Urania heeft een eigen forum waarop elk werkgroeplid - beginner of gevorderde - zijn of haar foto's kan tonen aan de andere leden en waarop er steevast constructieve feedback komt. En zo groei je in de astrofotografische hobby!

De Werkgroep organiseert ook maandelijks op dinsdagavond (20u tot 22u) een bijeenkomst, "het Astrocafe", waarop resultaten, problemen en nieuwe snufjes worden besproken.  De juiste data worden via de mailinglijst van de werkgroep gecommunceerd.

Een mooie instapper in de astrofotografie is de Workshop Nightscapes! In 3 lessen leer je om met eenvoudige middelen mooie nachtopnames te maken.  Komend voorjaar staat een nieuwe sessie in de planning. Meer daarover: https://www.urania.be/urania/cursussen/Workshop-Nightscapes.  

 

Werkgroepleiders Sven, John, Koen en Steven laten je kennismaken met de activiteiten van de werkgroep en dat wordt vanzelfsprekend geïllustreerd met de mooiste resultaten! Bereid je dus maar voor op een avondje met schitterende astrofoto's, niet gemaakt door een ruimtetelescoop of op een professionele sterrenwacht, maar door onze eigen leden! Je zult verbaasd staan!

 

Bekijk alvast de mooiste resultaten van de werkgroepleden:

Werkjaar 2021 - 2022: https://flic.kr/s/aHBqjzBcVh

Werkjaar 2022 - 2023: https://flic.kr/s/aHBqjAavD5

Astroweek september 2022: https://flic.kr/s/aHBqjAam8g

 


Foto: Didier Van Hellemont

 

Datum: 
vrijdag, 9 december, 2022 - 20:00 tot 21:00
Verantwoordelijke: 
mvdb
Type Activiteit: 
Varia