Ledenuitstap Beisbroek en Oostende

*** UITGESTELD NAAR HET NAJAAR ***

 

Urania ledenuitstap naar Beisbroek en Oostende

 

Op zondag 19 april brengt de ledenuitstap ons naar de kust, voor een bezoek aan de collega’s van Volkssterrenwacht Beisbroek en Astropolis in Oostende.

 

 

 

In de voormiddag worden we verwacht bij Cozmix, het bezoekerscentrum van Volkssterrenwacht Beisbroek. We krijgen een uitgebreide rondleiding door het bezoekerscentrum en de sterrenwacht. Daarbij bezoeken we ook de observatietoren met o.a. een 20 cm refractor, een 30 cm Schmidt-Cassegrain en een Lunt refractor voor H-alfa waarnemingen van de zon. En net als Urania beschikt Cozmix over een Zeiss planetariumprojector. Zo kunnen we leren hoe onze collega’s hun planetariumvoorstellingen aanpakken.

We worden ook getrakteerd op een full-dome filmvoorstelling “Missie planetoïde”. Daarbij leren we hoe planetoïden zowel een gevaar (voor een catastrofale botsing met de aarde) als een kans (voor de verdere ontdekking van ons zonnestelsel) vormen. We gaan mee op ontdekking hoe astronauten een planetoïde kunnen bereiken en hoe de mensheid beter kan worden van dit avontuur.

 

Cozmix ligt in het mooie natuurdomein van Beisbroek en in het Koetsenhuis van dit domein kunnen we ’s middags genieten van deze natuur bij een verse kom soep en een broodjeslunch.

 

In de namiddag worden we dan verwacht bij het Astropolis Space Science Center in Oostende. In dit bezoekerscentrum zullen sterrenkunde, ruimtevaart en aanverwante wetenschappen centraal staan. Daartoe zijn diverse tentoonstellingsruimtes, een auditorium, een koepel, een ruimte voor workshops, een cafetaria, enz. voorzien.

Het centrum is momenteel nog niet afgewerkt en daarom nog niet geopend voor bezoekers. Maar voor de collega’s van Urania wilden de mensen van Astropolis graag een uitzondering maken. We krijgen dus een bijzonder bezoek achter de schermen. Zo kunnen we in primeur zien wat er allemaal komt kijken bij het ontwerp en de bouw van zo’n bezoekerscentrum. En we zullen ongetwijfeld het water in de mond krijgen van al dat fraais en hopen dat de officiële opening niet lang meer op zich zal laten wachten.

 

Als je graag weet waar onze collega’s mee bezig zijn, mag je deze ledenuitstap zeker niet missen !

       

                        

 

Praktische informatie

Vertrek bij Urania op 19 april om 8 uur stipt.

Terugkomst verwacht  rond 18 uur.

Prijs

De ledenprijs voor deze uitstap met autocars Lauwers komt op 30 per persoon, inclusief lunch (zonder drank). Medewerkers en Oberon-leden genieten van een voorkeurstarief van 26 €. Niet-leden kunnen ook meereizen en betalen 35 €.

Inschrijving

Je kan uiterlijk tot 10 april inschrijven via dit formulier. Je inschrijving is slechts definitief na storting van het verschuldigde bedrag op rekeningnummer BE94 4056 0376 5114 van Volkssterrenwacht Urania met vermelding van “Ledenuitstap 19 april + je naam”.

 

Datum: 
zondag, 19 april, 2020 - 08:00 tot 18:00
Verantwoordelijke: 
Rob Embrechts
Type Activiteit: 
Uitstap
BijlageGrootte
PDF icon Promotietekst 19 april.pdf258.68 KB