Lezing over de maan + full-dome of 360° film over de maanlandingen + kijkavond op vrijdagavond 15 november 2019

Op vrijdagavond 15 november 2019 is er bij Urania een lezing over de maan met aansluitend een 360° film over de maanlandingen. Om 20 uur laat Urania lesgever Roger Van der Linden je kennismaken met de maan, daarna om 21 uur is er dan de full-dome film over de maanlandingen. Vanaf 21u30 kan je dan bij helder weer gaan kijken naar de maan in onze waarnemingstoren.

Iedereen is welkom. De toegang is 9 euro, voor Uranialeden is de toegang gratis. Reserveren is nodig, er zijn maar 30 plaatsen en kan via dit formulier. Betalen doe je ter plaatse.

 

De lezing over DE MAAN:

De maan is even mysterieus als fascinerend. Ze is het onderwerp van wonderbaarlijke mythes en kampvuurverhalen. Hoewel de Maan bij het grote publiek goed bekend is, circuleren er veel halve feiten en hele onwaarheden rond dit hemellichaam. De maan is dan ook een kolfje naar de hand van Urania lesgever Roger Van der Linden. In geheel eigen stijl neemt hij je mee op reis naar ons dichtstbijzijnde hemellichaam. Een toegankelijke voorstelling van de maan in al haar facetten overgoten met een vleugje geschiedenis en kunst, afgekruid met een lach en een zwans!   

 

De film over DE MAANLANDINGEN:

Op 21 juli 1969 zette Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan. Van 1969 tot 1972 zouden in totaal twaalf astronauten op onze naaste buur rondwandelen. Na een halve eeuw is het zeker de moeite om eens terug te kijken op het Apollo-programma. Herbeleef in deze 360° documentaire de meest tot de verbeelding sprekende periode uit de geschiedenis van de ruimtevaart.

Datum: 
vrijdag, 15 november, 2019 - 20:00 tot 21:30
Verantwoordelijke: 
-
Type Activiteit: 
Voordracht
Lokalen: 
Auditorium