Urania Leerkrachtendag om 14 uur

Gratis naar de sterren

Miljoenen kilometer leg je af in één namiddag. Van Mars naar Jupiter, over de Grote Beer naar andere melkwegstelsels. De multimediavoorstelling in Volkssterrenwacht Urania toont jouw leerlingen de 8 planeten van ons zonnestelsel, evenals satellieten, kometen en meteorieten. Nu de zon wat actiever is met vlekken en vlammen, is de tentoonstelling aan onze zon gewijd. In de weertuin meten leerlingen hoeveel regen valt en hoe hard het waait. Ze vullen de temperatuursstatistieken aan. Met de spiegelkijker en de radiotelescoop in de waarnemingstoren doen ze hun eerste ruimte-ervaring op.

Tijdens de leerkrachtendag op woensdagmiddag 15 mei (14 uur) zie je eveneens wat de Urania Mobiel jouw klas biedt. Het computerprogramma «starry night» simuleert de nachthemel. Je reist virtueel door het zonnestelsel. Het Baader-planetarium toont hoe planeten en manen bewegen. Als afsluiter is er nog een drankje in onze Astrobar.

Deze leerkrachtendag is in samenwerking met het tijdschrift Klasse, leerkrachten kunnen zich gratis inschrijven door een e-mail te sturen naar info@urania.be

Datum: 
woensdag, 15 mei, 2013 - 14:00 tot 16:00
Verantwoordelijke: 
Marc Van den Broeck
Guy Marien
Werner Hamelinck
Type Activiteit: 
Varia
Lokalen: 
Multifunctionele zaal