Voordracht over "Exoplaneten" door Christoffel Waelkens

VOORDRACHTEN

Ook dit jaar vonden we boeiende sprekers bereid om tijdens onze opendeurdagen een lezing te geven! Deelname aan deze causeriën is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Daarom is vooraf aanmelden noodzakelijk.

Klik op link hieronder om het aanmeldingsformulier in te vullen!

Vrijdagavond om 20.30 u. - Christoffel Waelkens - "Exoplaneten".

Exoplaneten

Honderd jaar geleden dacht men nog dat planetenstelsels rond sterren vrij uitzonderlijk waren.  Vandaag weten we dat ze integendeel een normaal bijproduct zijn van stervorming, vanuit vrij fundamentele fysische overwegingen, maar vooral omdat dat zo gebleken is vanuit moderne waarnemingstechnieken.  Mede omdat wij juist op een ‘planeet’ wonen, is de studie van exoplaneten één van de centrale thema’s geworden in de moderne sterrenkunde. Zoals gebruikelijk in de sterrenkunde, is het plaatje dat uit de waarnemingen verschijnt, veel complexer en ook interessanter dan we hadden vermoed.  Een overzicht wordt gegeven van waar we staan vandaag, met uiteraard enige aandacht voor wat dit allemaal kan betekenen voor ons begrijpen van onze eigen plaats in de kosmos.

 

Link naar de online les: (enkel toegankelijk voor cursisten met een COMBI- of VIDEO-PAS - je moet ingelogd zijn om deze pagina te kunnen bekijken).

https://www.urania.be/content/exoplaneten-christoffer-waelkens

 

 

Datum: 
vrijdag, 9 september, 2022 - 20:30 tot 21:30
Verantwoordelijke: 
mvdb
Type Activiteit: 
Voordracht
Lokalen: 
Auditorium