Afsluiting Urania werkjaar en uitreiking getuigschriften op zaterdagochtend 20 mei

Het einde van het Uraniawerkjaar is weer in zicht. Dat betekent dat we op zaterdag 20 mei om 10u30 het werkjaar afsluiten en de getuigschriften uitreiken. De voordracht die daaraan voorafgaat zal dit jaar gaan over "Astronomie: wetenschap en kunst" door Urania lesgever Roger Van der Linden.

Wat heeft Plato gemeen met de Universiteit Antwerpen? Heeft Kepler de planeten horen zingen? Heeft Rubens een zonsverduistering gezien? Wie is de mysterieuze vierde man op het Rubens schilderij "De vrienden van Mantua" ? Wie is de onbekende, die steeds opduikt naast Wernher von Braun op vele foto's? Dit en nog veel meer verneem je op deze lezing waarin we op zoek gaan naar de merkwaardige ontstaansgeschiedenis van de derde wet van Kepler en in vogelvlucht de prominente aanwezigheid van de sterrenkunde in de kunst overlopen.

Nadien volgt de uitreiking van de getuigschriften met een receptie als afsluiter. Deze activiteit is volledig gratis en iedereen is welkom (ook partner en/of gezin), maar aanmelden is verplicht! Dit ten laatste op 18 mei via info@urania.be.

Kom je met de wagen, noteer dan dat enkel de parking aan de weertuin beschikbaar is. Parkeren op de speelplaats is die ochtend niet mogelijk.

Reacties

afbeelding van Ivo Sannen

Hallo,
Betreft aanmelding voor dit onderwerp, op zaterdag 20mei.
Wij zullen aanwezig zijn met 3 personen.
Alvast bedankt voor de organisatie,
Groeten,
Ivo Sannen, cursist - Basiscursus Sterrenkunde