Afsluiting Urania werkjaar en uitreiking getuigschriften op zaterdagochtend 21 mei

Het einde van het Uraniawerkjaar is weer in zicht. Dat betekent dat we op zaterdag 21 mei om 10u30 het werkjaar afsluiten en de getuigschriften uitreiken. De voordracht die daaraan voorafgaat zal dit jaar gaan over de ESA ruimtesonde ExoMars door Eddy Neefs van het BIRA.

Dertien jaar na Mars Express is er opnieuw een Europese ruimtesonde onderweg naar Mars. De Trace Gas Orbiter (TGO), het eerste luik van de prestigieuze dubbele ExoMars missie van ESA, werd op 14 maart 2016 met succes gelanceerd. Aan boord van TGO is het instrument NOMAD dat bijna volledig in België werd ontwikkeld. In deze voordracht komt u alles te weten over ExoMars, wat er aan de lancering vooraf ging, wat er nog op het programma staat en welk mysterie de Belgische wetenschappers op Mars hopen op te lossen.

Nadien volgt de uitreiking van de getuigschriften met een receptie als afsluiter. Deze activiteit is volledig gratis en iedereen is welkom, maar aanmelden is verplicht! Dit ten laatste op 19 mei via info@urania.be.