Afsluiting Urania werkjaar en uitreiking getuigschriften op zaterdagochtend 26 mei

Het einde van het Uraniawerkjaar is weer in zicht. Dat betekent dat we op zaterdag 26 mei om 10u het werkjaar afsluiten en de getuigschriften uitreiken. De voordracht die daaraan voorafgaat zal dit jaar gaan over "Space-X" door Urania's ruimtevaartspecialist Bart Hendrickx.

Op 6 februari lanceerde het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf Space-X van Elon Musk de Falcon Heavy, de krachtigste raket die momenteel beschikbaar is. Als publiciteitsstunt bracht de raket een Tesla in de ruimte en de iconische beelden van de kersrode auto tegen de achtergrond van de aarde blijven ongetwijfeld gegrift in het collectieve geheugen. Space-X is op 15 jaar uitgegroeid tot een van de grootste en meest innovatieve ruimtevaartbedrijven ter wereld. Het bedrijf verzorgt commerciële cargovluchten naar het Internationale Ruimtestation ISS, is met zijn Falcon-9 raket een geduchte concurrent geworden op de internationale lanceermarkt en heeft bewezen in staat te zijn rakettrappen heelhuids te laten landen en opnieuw te gebruiken. De komende jaren wil Space-X ook bemande vluchten naar het ISS sturen en de hele wereld van snel en goedkoop internet voorzien via een satellietnetwerk. De ultieme droom van Elon Musk is echter om binnen afzienbare tijd kolonies op Mars op te richten. We bekijken de merkwaardige geschiedenis en ambitieuze toekomstplannen van dit bedrijf.

Nadien volgt de uitreiking van de getuigschriften met een receptie als afsluiter. Deze activiteit is volledig gratis en iedereen is welkom, maar aanmelden is verplicht! Dit ten laatste op 24 mei via info@urania.be.

Kom je met de wagen, noteer dan dat enkel de parking aan de weertuin beschikbaar is. Parkeren op de speelplaats is die ochtend niet mogelijk.