Astroreizen-nieuws!

Nieuwe bestemmingen en unieke reisthema's!

Urania's astroreizen draaien weer helemaal op volle toeren. Naar verre oorden maar ook dichter bij huis! Zo reizen we in mei naar Nederland voor een astronomische verkenning. Met bezoeken aan historische en actuele sterrenkundige bezienswaardigheden. In juli zoeken we het iets zuidelijker: in het zonovergoten Kreta bieden we een leerrijke week aan in het gezelschap van prof. dr. Katrien Kolenberg.  Lees alle details op de astroreizen-webpagina's: https://www.urania.be/urania/astroreizen

 

Astroreis naar Nederland

Van dinsdag 23 tot en met zaterdag 27 mei 2023 gaan we op reis naar onze noorderburen. Tijdens deze vijfdaagse bezoeken we o.a. het Louwman Antieke Telescopen Museum, het Eise Eisinga Planetarium in Franeker, de Radiosynthese telescopen van Dwingeloo en de Sonnenborgh Sterrenwacht in Utrecht. Op de Universiteit van Amsterdam maken we kennis met het sterrenkundig onderzoek van het Anton Pannekoek Instituut en bij de Volkssterrenwacht Mercurius ontmoeten we collega's amateur astronomen.

Tussendoor maken we ook kennis met enkele historische steden als Delft, Naarden en Leeuwarden.

 

Volledig reisprogramma en praktische info - KLIK HIER.

 

Seminarreis naar Kreta

Prof. dr. Katrien Kolenberg is een graag geziene gast bij Urania! Ze gaf les in de seminaries sterrenkunde, lezingen bij de Werkgroep Algemene Sterrenkunde (WGAS) en bij de afsluiting van ons vorig werkjaar en begeleidt studenten astrofysica van de Universiteit Antwerpen die bij Urania hun practicum Fotometrie uitvoeren. En nu heb je de kans om een volledige week in het gezelschap van Katrien door te brengen, in een idyllische omgeving waar het van 's morgens tot 's avonds genieten is. In de voormiddag voedt je je geest, als Katrien lezingen geeft over haar onderzoek en andere wetenschappelijke onderwerpen die haar nauw aan het hart liggen. De namiddagen zijn relaxed, met afwisselende uitstappen en activiteiten: gastronomisch genieten in authentieke tavernes, een wandeling door een indrukwekkende kloof met als beloning een frisse duik in zee, rondstruinen in pittoreske dorpjes, bezoek aan eeuwenoude kloosters en befaamde archeologische sites. Maak je liever een lange strandwandeling of verkies je de geneugten van zwembad en poolbar? Alles kan, niets moet. De unieke combinatie van bijleren en ontspannen, overgoten met Kretenzische gastvrijheid, onovertroffen landschappen en gastronomische verrassingen maken van deze reis gegarandeerd een onvergetelijke belevingsweek!

 

 

Volledig reisprogramma en praktische info - KLIK HIER.