Breng tijdens de Dag van de Wetenschap een bezoek aan Urania!

Op zondag 27 november 2022 wordt, op initiatief van de Vlaamse overheid, de Dag van de Wetenschap georganiseerd. Volkssterrenwacht Urania zal die dag gratis geopend zijn voor het publiek van 13 tot 18 uur.

 

Wat valt er te beleven bij Urania?

  • De vaste tentoonstelling spitst zich toe op meteorieten en kometen. Wil je weten waar deze stenen vandaan komen en welke gevolgen een impact heeft voor onze planeet? Je vindt de antwoorden via leerzame tentoonstellingspanelen en interactieve beeldschermen.

 

 

  • In het Urania-auditorium informeren we de bezoekers doorlopend over Urania. Je bent ook welkom in de Urania-waarnemingstoren waar je door de computergestuurde 40cm-sterrenkijker kan kijken. Bij helder weer neem je de zon veilig waar door verschillende telescopen, voorzien van speciale zonnefilters.

 

Planetariumvoorstelling en fulldomefilm

Tevens kan je die dag een planetariumvoorstelling en een fulldomefilm bijwonen: Geniet in ons Zeiss Planetarium van een mooie sterrenhemel met 3500 sterren gevolgd door een 360° film over sterrenkunde. 

Tickets kunnen vooraf online aangekocht worden.

 

 

 

Onthaal en tentoonstelling zijn open vanaf 13.00 u.

Haal je tickets op aan het onthaal.

Het begeleid bezoek start stipt om 13.15u. of 14.15u. voor de kindervoorstelling en voor de publieke voorstellingen om 15.15u. of 16.15u. en bestaat uit:

- planetariumvoorstelling, gevolgd door fulldome kinderfilm (in het Nederlands) of door fulldomefilm voor volwassenen.

- bij helder weer bezoek aan de waarnemingstoren en kijkmoment door onze zonnetelescopen, voor zonnevlammen en zonnevlekken.

 

Uranialeden nemen gratis deel maar dienen eveneens tickets te reserveren. Gebruik je leden-kortingcode (gecommuniceerd via de ledennieuwsbrief) om het bedrag op 0 te zetten.