Druk bijgewoonde afsluiting werkjaar 2017

Op zaterdagochtend 20 mei verzamelden zo'n 120 Uranianen voor de afsluiting van het werkjaar.

Directeur Marc Van den Broeck opende de zitting met een kort overzicht van de voorbije maanden. We onthouden dat het een beredruk voorjaar was, waarbij het bezoekersaantal met maar liefst 1000 personen steeg ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Ook met Urania Mobiel werden 300 mensen meer bereikt dan in de eerste 4 maanden van 2016!

Gids Roger Van der Linden onderhield de aanwezigen met een geanimeerde uiteenzetting over "Kunst en Wetenschap".  Nu weet het publiek tenminste écht hoe dat zit met het ontstaan van die Melkweg...

Vervolgens lichtte Marc Van den Broeck de komende activiteiten toe: het belooft een sprankelende zomer te worden met extra planetariumvoorstellingen op zondag én de inmiddels zeer populaire MAS-kijkavonden op donderdagavonden. In augustus trekt Urania met méér dan 100 eclipsliefhebbers de grote plas over, voor de totale zonsverduistering van 21 augustus 2017. En natuurlijk zijn er het tweede weekend van september de jaarlijkse opendeurdagen, dit jaar in het teken van de steeds intrigerendere Exoplaneten.

En dan was het de beurt aan voorzitter Marc Gyssens om de 252 cursisten die hun getuigschrift verdienden, om te roepen.

 

 

Ondertussen hoorden we de kurken al knallen, want zoals het traditie is bij Urania, is het werkjaar pas echt afgesloten als het glas geheven werd!