Erfgoeddag 2021: "De Nacht"

 

"De ene ster is de andere niet"Wie stelt zich geen vragen over het hoe, het wat en - vooral - het waarom van de dingen? De talloze sterren die worden opgevoerd in talkshows verkondigen liever futieler zaken dan zich te buigen over onze plaats in de kosmos. Voorlopig hebben we daarover dus nog een televisieprogramma te goed. Tijdens de Erfgoeddag 2021 wijdt Volkssterrenwacht Urania je graag in in de wondere wereld van de sterrenkunde.
 
URANIA is open zaterdag 24 april van 20 tot 23 uur en zondag 25 april van 14 tot 17 uur.
 
Tijdens een kennismaking van 1 uur bezoek je de observatietoren waar de grote 40 cm telescoop staat, vertellen we je kort iets over het heelal in ons sterren-auditorium en als afsluiter een bezoek je onze tentoonstellingszaal met z'n indrukwekkende collectie stenen uit de ruimte!
 
De toegang is gratis.  Vooraf aanmelden is verplicht. Maximum 12 deelnemers per tijdsslot.

KLIK HIER OM HET AANMELDINGSFORMULIER IN TE VULLEN

 

      

 

  

EXTRA: Beleef een spectaculaire sterrennacht in het Urania Planetarium!

Breid je bezoek uit met een planetariumvoorstelling en een fulldome film-ervaring! 

De toegang bedraagt 10 euro voor een planetariumvoorstelling en fulldome film, gevolgd door een bezoek aan de waarnemingstoren. Vrij bezoek aan de tentoonstelling. Totale duur programma: 1,5 uur.

Bezoekers moeten vooraf tickets aankopen via onze online activiteitenshop. Er worden maximaal 12 deelnemers toegelaten per tijdsslot. 

TICKETS NU BESCHIKBAAR!