Het wordt spannend voor de Urania-eclipsreizigers

***UPDATE *** 3 op 3 voor Urania!

Alle 3 groepen Urania-eclipsreizigers konden genieten van een geslaagde eclips!

Totale zonsverduistering - foto: Tom Alderweireldt

 

Prachtige horizonkleuren tijdens de totaliteit...

 

Gelukkige eclipsreizigers.... (Nebraska-groep, eclipslocatie Jay Em, Wyoming)

 

Meer dan 100 Urania-eclipsreizigers maken zich op voor de totale zonsverduistering van morgen maandag 21 augustus.

Van west naar oost bevinden ze zich momenteel respectievelijk in de staten Oregon, Nebraska en Tennessee.

De Oregongroep reist vandaag naar The Dalles, vanwaaruit morgenvroeg - en dan bedoelen we vroeg.... om 2u vannacht... naar de totaliteitszone vertrekken. Het gebied waar ze de eclips gaan bekijken (Madras, Oregon) is nl. één van de meest drukke plekken in gans de totaliteitszone.... momenteel verblijven er al honderdduizenden eclipsliefhebbers in een zeer dunbevolkt gebied.  Al sinds donderdag zijn er lange files vanuit de grote steden in het zuiden (Los Angeles, San Francisco,...) noordwaarts naar het eclipsgebied. De weersvooruitzichten voor deze regio zijn schitterend!

Geslaagde walvissafari tijdens eclipsreis doorheen de staten Washington en Oregon

 

De Nebraskagroep reist vandaag naar Scottsbluff, Nebraska. Ook hier wordt grote drukte verwacht, zij het iets minder dan in Oregon, om de eenvoudige reden dat het hele midwesten een extreem dunbevolkt gebied is. Hun plan is om de eclips waar te nemen in Agate Fossil Beds National Monument, midden in de natuur. Maar met iets minder gunstige weerkaarten zou het kunnen dat ze last-minute alsnog beslissen om morgenvroeg iets meer westwaarts te trekken.  Wordt nog heel spannend!

De Nebraskagroep op zoek naar aliens bij Devils Tower National Park...

 

 

De Tenesseegroep verblijft nu reeds in Nashville, midden in totaliteitszone.Urania-begeleider Didier Van Hellemont: "Gestart in Atlanta, en via Chattanooga nu door naar Nashville. Eclipskoorts is duidelijk aan het stijgen, en we denken dat het in Nashville zeer druk zal zijn. Gelukkig zitten we daar al in de centrale zone. Vanmiddag een zeer interessante tour gedaan van de beroemde Jack Daniels-whiskeystokerij. Ook daar was er al een grote toeloop van eclipstoeristen." Ook hun weersvooruitzichten zijn nog spannend...

Vrolijke gezichten na een bezoek aan Jack Daniels Distillery...

 

Volg de belevenissen van de Urania-eclipsreizen via onze Facebookpagina!

 

 

 

Reacties

afbeelding van Dirk Hofmans

er zitten er ook in wyoming op hete kolen! Weersvoorpsellingen zijn vrij gunstig.